Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri požiari chaty boli bezradní aj hasiči. Zabránili ale šíreniu ohňa do lesa
Zdielať na

Pri požiari chaty boli bezradní aj hasiči. Zabránili ale šíreniu ohňa do lesa

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Nočný výjazd spišskonovoveských hasičov smeroval do lesov medzi Hnilčík a Markušovce. Rodine tam ľahla popolom chata, ktorú budovali päť rokov. Majitelia majú vážne podozrenie, že plamene vznikli úmyselne.

Rodina chatu stavala približne päť rokov. Do jej výstavby investovali tisíce eur. Prednedávnom ju vykradli. Minulý týždeň sem preto dali majitelia bezpečnostné kamery. Tie boli v noci nefunkčné, preto sem majiteľ s kamarátom vyrazil, na kontrolu. Už pri príjazde videli silnú žiaru. "Už to bolo dosť veľké, už sa mi to ani nepodarilo hasiť s prístrojmi," uviedol majiteľ chaty Patrik. 

Na pomoc zavolali hasičov, ktorí už boli taktiež bezradní. Okrem chaty horeli aj stromy okolo nej. Profesionáli tak zabránili lesnému požiaru a dohasili torzo chaty. Prácu tu mali na približne štyri hodiny. "Po našom príchode k požiarovisku bol požiar v treťom štádiu horenia. Zasahovali sme s dvoma cisternami, šiesti príslušníci," uviedol veliteľ hasičského zásahu František Mrovčák. Pri požiari sa nikto nezranil a príčina vzniku je v štádiu vyšetrovania. Vylúčené nie je ani cudzie zavinenie.

Podobný prípad sa stal aj prednedávnom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy