Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: NAKA zasahovala v dome starostu a zadržala aj obchodníka s mäsom
Zdielať na

VIDEO: NAKA zasahovala v dome starostu a zadržala aj obchodníka s mäsom

BANSKÁ BYSTRICA/KOŠICE / Jednotka Národnej kriminálnej agentúry od rána zasahovala na strede a východe Slovenka, pričom obvinili 10 osôb. Dôvodom bola daňová trestná činnosť v hodnote 1,7 milióna eur.

Národná jednotka finančnej polície Prezídia Policajného zboru realizuje v stredu v Banskej Bystrici, Krupine, Vyšnom Mirošove, Košiciach a okolí akciu zameranú na dokumentovanie daňovej trestnej činnosti s následkom v rozsahu 1,7 milióna eur.

​Podstatou realizovanej akcie je zaistenie osôb a vecí dôležitých pre účely vedeného trestného konania.

Podnikateľ s mäsom

"V danej veci bolo spracované rozhodnutie o vznesení obvinenia vo vzťahu k 10 osobám, z ktorých dve boli zadržané," informovala polícia na svojej stránke.Vykonané boli tri domové prehliadky a osem prehliadok kancelárskych priestorov, prevádzkových priestorov, ako aj osobných motorových vozidiel.

Podľa informácií TV JOJ  jeden zo zadržaných mužov pochádza z rodiny, ktorá obchoduje s mäsom na strednom Slovensku. Mäso dodávajú do obchodov, ale aj škôl či nemocníc v celom kraji. Svedkovia si skoro ráno všimli policajné autá v ulici. Aj policajného technika s fotoaparátom.

Kriminalisti si odniesli dokumenty zrejme súvisiace s mäsovým biznisom. Firma má aj vlastný výrobný závod v Krupine, ktorý mali policajti tiež na muške. Už v roku 2014 sa firma dostala do povedomia v súvislosti s požiarom dodávok pred skladom, ktoré podpálil podpaľač a zrejme išlo o vybavovanie účtov.

Polícia u starostu 

Policajti navštívili aj dom a obecné sídlo starostu vo Vyšnom Mirošove. O korupcii sa v prípade tamojšieho starostu hovorí už dlhé roky. Jeho prípad bol na súde vo Svidníku odročený viac ako 20-krát.

Prípad starostu z Vyšného Mirošova poznajú aj poslanci Národnej rady. "Tam išlo o spreneveru vo výške 150 tisíc eur. Si pán starosta natvrdo posielal peniaze na vlastné účty," uviedol poslanec za SaS Ondrej Dostál. 

Ondrej Dostál kvôli sudcovi, ktorý prípad stále odročoval, dokonca interpeloval vtedajšiu ministerku spravodlivosti. "Dotyčný sudca sa v decembri 2017 vzdal funkcie. Teraz mám najnovšiu informáciu, že v tejto veci sa pipravuje už 30. pojednávanie, prieťahy pokračujú," dodal Dostál. 

Pozrite si archívnu reportáž o razii na Záhorí. V tom prípade išlo o drogy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy