Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zo steny vytrhli betónom zaliaty trezor. Zlodeji nakoniec ušli na prázdno
Zdielať na

Zo steny vytrhli betónom zaliaty trezor. Zlodeji nakoniec ušli na prázdno

LYSICA / V utorok v noci sa zatiaľ neznámi páchatelia vlámali do budovy obecného úradu v Lysici. Ťažký trezor, v ktorých boli obecné peniaze, vytrhli zo steny, no nakoniec ušli naprázdno.

Zlodeji sa do budovy obecného úradu dostali cez knižnicu. "Ráno prišla upratovačka zistila, že zámok je zlomený, zavolala mňa a ja policajtov. Až s nimi sme potom vošli dnu," povedal starosta obce Michal Šmehýl. Nepríjemná nočná návšteva vypáčila okno a štvoro dverí. Cez knižnicu na prízemí sa dostala až do kancelárie na prvom poschodí. Zlodeji šli po obsahu v trezore, ktorý vytrhli. 

"Skobami bol prichytený do stien a zaliaty betónom," poznamenal starosta. Vyzerá to tak, že susedia v noci nič nepočuli. Pri pokuse dostať sa do trezoru ich zrejme niečo predsa len vyrušilo. "Nezmizlo nič. Do trezoru sa nedostali, máme tam elektroniku-počítače," pokračoval Šmehýl. 

Zlodeji boli zrejme dvaja, kým jeden ušiel dverami, ten druhý vyskočil z okna. "Začali sme trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Denisa Balogová. Po tejto krádeži na Obecný úrad pribudnú kamery aj zabezpečovací systém.

Traja mladíci prepadli poštárku. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy