Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záhadné okolnosti nehody dvoch kamiónov. Vodič každého tvrdili niečo iné
Zdielať na

Záhadné okolnosti nehody dvoch kamiónov. Vodič každého tvrdili niečo iné

RADZOVCE / Nehoda dvoch maďarských kamiónov skomplikovala popoludní dopravu v smere na maďarské hranice. Do vyšetrovania prizvali aj znalca. Každý z vodičov totiž tvrdí niečo iné.

Nehoda sa stala blízko čerpacej stanice. Dve osobné autá tam chceli odbočiť, kamión idúci za nimi začal preto brzdiť. "Autá odbočovali, tak som pribrzďoval a zrazu iba veľký náraz," opisuje udalosti vodič jedného kamiónu. 

​Do jeho zadnej časti narazil oprotiidúci kamión. Ten zišiel mimo cesty a po niekoľkých metroch sa prevrátil. Bol naložený štrkom. Hasičom nahlásili jednu zakliesnenú osobu, vodič nakoniec z kabíny vyšiel sám.

Do protismeru vraj prešiel preto, lebo oprotiidúcemu kamiónu skrížilo cez cestu náves. Chcel sa vyhnúť čelnej zrážke. Druhý vodič ale toto odmieta. "Nie, nemyslím si, že príves sa mi skrížil, že prešiel do protismeru, lebo ja nemám žiadnu brzdnú dráhu," tvrdí vodič kamiónu. 

Zraneného muža previezli záchranári do nemocnice. Bol pri vedomí. Má ale zlomenú kľúčnu kosť. "Jeden z vodičov utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia. Miera a príčina zavinenia  je v štádiu vyšetrovania," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Asi až znalecký posudok ukáže, ktorý z dvoch kamionistov pochybil. Pomôcť by mohli aj kamerové záznamy z benzínovej pumpy.

K vážnej nehode došlo v pondelok aj na Záhorí. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy