Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladíkovi, ktorý v Žiline poškodil niekoľko áut, hrozí vysoký trest
Zdielať na

Mladíkovi, ktorý v Žiline poškodil niekoľko áut, hrozí vysoký trest

ŽILINA / Sudca Žilinského Okresného súdu rozhodoval o tom, či pôjde do väzby 25-ročný Martin z Kysuckého Nového Mesta. Podľa obvinenia tento mladý muž v sobotu vyčíňal v uliciach mesta Žilina a pri svojej riskantnej jazde poškodil 5 áut. Všetci svedkovia jeho konania sa zhodli v tom, že je priam zázrak, ak sa nikomu nič nestalo.

​Mladík z Kysúc sa v nedeľu postavil pred súd. Priviezli ho tam v policajnom aute, tvár si zakrýval kapucňou. Podľa svedkov jeho správanie bolo deň predtým úplne iné. Pri svojej arogantnej jazde postupne nabúral do viacerých áut. "Pri dopravných nehodách bolo poškodených päť motorových vozidiel a jedna fasáda domu," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Ani pri jednom aute, do ktorého narazil, sa nezastavil. Šokovaní vodiči i spolujazdci sa mohli len pozerať na to, ako vinník nehody uniká. "Pozrel sa na mňa, usmial sa a odišiel do protismeru," hovorí účastníčka nehody. 

Policajti ho krátko na to chytili po naháňačke, pri ktorej naďalej závažne porušoval dopravné predpisy. Vyšetrovateľ 25-ročného muža obvinil zo zločinu všeobecného ohrozenia. 

Sudca rozhodol, že mladý Kysučan zostane za mrežami. "Vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí obvineného do väzby. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá. Podľa policajtov agresívny vodič nenafúkal, no v aute mal skladačku, kde zrejme bola droga. "U vodiča bol nariadený odber biologického materiálu," dodáva Balogová. 

Martinovi hrozí trest až 10 rokov za mrežami. 

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy