Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Explózia v nelegálnej pálenici. Muži utrpeli vážne zranenia
Zdielať na

Explózia v nelegálnej pálenici. Muži utrpeli vážne zranenia

VIESKA NAD ŽITAVOU / Výbuch v nelegálnej pálenici nastal v nedeľu neskoro večer. Traja muži skončili po explózií s vážnymi zraneniami v nemocnici. Vyšetrovateľ už začal vo veci trestné stíhanie.

V nedeľu večer v obci  Vieska nad Žitavou došlo k výbuchu v nelegálnej pálenici. V tom čase tam traja muži narábali s podomácky vyrobeným destilačným zariadením. Päťdesiatdvaročný Jozef pálil pálenku spolu s dvomi synovcami. Destilačné zariadenie, ktoré mali vyrobené podomácky však zrejme počas toho explodovalo. Išlo o taký silný výbuch, že vystrašil aj susedov.  

Na miesto dorazili všetky záchranné zložky. Explózia zranila strýka a dvoch bratov 40 a 43-ročného. Utrpeli viaceré popáleniny, previezli ich do nemocníc. 

Utrpeli popáleniny rôzneho rozsahu, najťažšie bol popálený muž, ktorého uviedla posádka do umelého spánku a transportovala v kritickom stave na kliniku popálením. Štyridsaťtriročný muž bojuje o život, podľa informácií TV JOJ má popáleniny asi na 60% tela. 



"Kriminalistický technik zaistil na mieste stopy, ktoré budú podrobené expertíze," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Na miesto prišli policajti aj v pondelok, pričom dokumentovali miesto nehody. Za prítomnosti znalcov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu vykonali aj obhliadku. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," dodala Bruchterová. Technici z miesta vo vreciach odnášali veci.  Prečo došlo k výbuchu je stále v štádiu vyšetrovania. O tom, že by v doma vyrábali pálenku susedia netušili.

Obrovský výbuch sa stal aj v Orovnici. Zasiahol garáž aj dom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy