Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodeja v Skalici okamžite chytili, ukryl sa medzi šatstvo
Zdielať na

Zlodeja v Skalici okamžite chytili, ukryl sa medzi šatstvo

SKALICA / V predajni textilu v Skalici sa zlodej nestihol ani poriadne nabaliť a už počul húkačky. Skryl sa preto medzi zavesené šatstvo. Keďže bol už 17-krát trestaný, tvrdil, že do obchodu sa išiel skryť pred zimou.

Mestskí policajti v Skalici dostali telefonický oznam, že okno na predajni rozbil nejaký muž kameňom. Následne otvoril kľučku z vnútra, otvoril si oblok a v liezol do predajne.Mestskí policajti hneď volali majiteľku predajne ako aj majiteľa budovy, ktorý býva v blízkosti.

"So štátnou políciou sme vstúpili do objektu cez dvere, ktoré otvoril majiteľ a následne sme po prehľadali budovy nášli páchateľa," opisuje mestský policajt. "Išlo o 38-ročného občana z obce Kúty, ktorý v ten deň prišiel do Skalice na súdne pojednávanie a nakoľko prišiel neskoro tak sa súdneho pojednávania nezúčastnil," informuje riaditeľ OR PZ v Skalici Jozef Obuch.

Ako sme sa dozvedeli, bol to muž s kriminálnou minulosťou. "Tento páchateľ má 17 záznamov v registri trestov, je nám dobre známy," dodáva riaditeľ.
"Do vaku si dal pár náušníc, jedny ponožky a peňaženku a chytili ho pri čine," hovorí majiteľka predajne Jaroslava Smolíčková.

Policajti obvodného oddelenia v Skalici umiestnili muža do cely policajného zaistenia. "Páchateľ potom bol v skrátenom konaní obvinený a odsúdený za trestný čin poškodzovania cudzej veci," uviedol náčelník mestskej polície Ferdinand Mach. "Na štyri mesiace s podmienečným odkladom na dva roky s povinnosťou uhradiť vzniknutú škodu v sume 500 eur," rozpráva Obuch. 

Polícia ďakuje občanom za to, že nie sú ľahostajní k tomu, čo sa deje v ich meste. "V tejto súvislosti chcem vyzdvihnúť prácu nielen našich policajtov obvodného oddelenia, ale aj prácu mestskej polície Skalica, ktorá po vzájomnej súčinnosti a v spolupráci tohto páchateľa zadržali na mieste činu," dodáva riaditeľ OR PZ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy