Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Učiteľ podozrivý zo sexuálneho zneužívania svojich žiakov sa postavil pred sudcu
Zdielať na

Učiteľ podozrivý zo sexuálneho zneužívania svojich žiakov sa postavil pred sudcu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Po tom, čo policajtom nahlásili sexuálne zneužívanie žiakov prešovskej základnej školy, začal sa rýchly proces. Zadržali ich učiteľa Michala. Spišskonovoveskí kriminalisti vypočúvali 16 žiakov. Kým sa deti z otrasného zážitku na lyžiarskom výcviku spamätávajú, Michal čakal v cele na súd.

Obvineného učiteľa Michala priniesla policajná eskorta pred spišskonovoveského sudcu krátko pred obedom. 

Policajti učiteľa priniesli s putami na rukách. Muž čelí obvineniu, na krku má mať sexuálne zneužívanie svojich žiakov. To mal rôznymi spôsobmi vykonávať nadránom v penizióne počas lyžiarskeho výcviku. "Je to skúsený pedagóg, ktorý pracuje niekoľko rokov. Má za sebou už niekoľko desiatok kurzov. takže neviem čo sa stalo," povedal riaditeľ školy Jaroslav Bizub. 

Na škole vraj jeden z najobľúbenejších učiteľov mal zvrhlosti na žiakoch vykonávať pod vplyvom alkoholu. "Tento je stíhaný za trestný čin sexuálneho zneužívania. O podrobnostiach skutku sa nebudeme vyjadrovať, keďže na strane poškodených sú maloleté osoby," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. 

Na rozhodovanie bolo všetko pripravené, no Michalov obhajca meškal približne hodinu. Rovnaký čas trvalo sudcovi, kým rozhodol. Michal aj z budovy súdu vyšiel spútaný. "Súd akceptoval náš návrh v celom rozsahu a vzal obvineného do väzby. Obvinený podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť," dodal Filičko. 

Prokurátor ako dôvody väzby uviedol obavu z ovplyvňovania svedkov a taktiež obavu z možného úteku obvineného.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy