Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia detí na lyžovačke, zadržali učiteľa základnej školy na východnom Slovensku
Zdielať na

Pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia detí na lyžovačke, zadržali učiteľa základnej školy na východnom Slovensku

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Otrasný zážitok majú žiaci prešovskej základnej školy z lyžiarskeho výcviku. Tridsaťsedemročný učiteľ nadránom navštevoval izby v penzióne a 16 mladých chlapcov sexuálne zneužíval. Spišskonovoveská kriminálka tak rieši prípad aký nemá na Slovensku obdobu minimálne niekoľko rokov.

Dá sa hovoriť o poriadne strašidelnom zážitku, ktorého hlavnými aktérmi mali byť žiaci a učiteľ základnej školy. Všetko sa to malo odohrávať v penzióne v skorých ranných hodinách. Michal, ktorý je dlhoročným učiteľom na prešovskej základnej škole sa večer opil. Nevedno prečo mu napadlo postupne navštevovať izby, kde boli ubytovaní jeho žiaci. Zhrození a znechutení nie sú len žiaci, rodičia ale aj celá škola. "Hneď po oboznámení sa so správou, podala trestné oznámenie," reagoval riaditeľ školy Jaroslav Bizub.

Učiteľ s doktorantským titulom v škole učil telesnú výchovu, technickú výchovu a informatiku. Od ľudí z okolia sme sa dozvedeli, že pôsobil skôr utiahnutým dojmom. Nič jeho zvráteným chúťkam nenasvedčovalo. "Je to skúsený pedagóg, ktorý pracuje niekoľko rokov a má za sebou niekoľko desiatok kurzov, takže neviem, čo sa stalo," dodal Bizub. 

O jeho nočnom vystrájaní sa zvyšok účastníkov lyžiarskeho zájazdu postupne dozvedalo až ráno. Žiaci o tom tiež informovali svojich rodičov. Niektorí z nich okamžite pre svoje deti vyštartovali a z výcviku ich vzali domov. Spišskonovoveská kriminálka musela vypočuť 16 poškodených chlapcov, ktorých učiteľ rôznymi spôsobmi sexuálne zneužíval. Policajti podozrivého zadržali. "Škandál na lyžiarskom zájazde. Pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia detí zadržali učiteľa základnej školy," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

"Pedagógovia, ktorí tam boli, vytvorili také prostredie, aby tej traumy bolo čo najmenej," povedal Bizub. Policajný vyšetrovateľ už učiteľa obvinil. Po tomto zlyhaní pedagogického jednotlivca, vedenie školy pristúpilo k radikálnym opatreniam. Martinovi pozastavilo učiteľskú činnosť, v pondelok čaká žiakov stretnutie so psychológom. Obvinený učiteľ je v policajnej cele, vyšetrovateľ popoludní spracoval podnet na jeho väzobne stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy