Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Čelná zrážka auta s nákladiakom. Vodiča vystrihávali skoro pol hodinu
Zdielať na

Čelná zrážka auta s nákladiakom. Vodiča vystrihávali skoro pol hodinu

IVACHNOVÁ / Vážnou nehoda sa stala v Ivachnovej. Osobné auto sa tam čelne zrazilo s nákladiakom. S Peugeotu zostala len kopa šrotu. Ružomberskí hasiči vyslobodzovali vodiča z pokrčených plechov viac ako 20 minút.

"Po príjazde na miesto udalosti sa na mieste nachádzala polícia, rýchla prišla súčasne s nami," uviedol Miroslav Benčo, veliteľ zásahu. Zranený muž zakliesnený za volantom kričal od bolesti. Kým záchranári kontorlovali jeho stav a dávali mu infúziu, hasiči sa ho snažili vyslobodiť. Pomocnú ruku poskytli pri náročnom zásahu aj policajti a okoloidúci vodiči.

​Hasiči s hydraulickými nožnicami postupne rozstrihali karosériu, napriek tomu vodiča stále nemohli vytiahnuť. S pokrčenými plechmi zápasili dlhé minúty. "Bolo to dosť komplikované, nakoľko mal mnohopočetnú zlomeninu ľavej nohy a pravá noha bola zakliesnená pod pedálom, ktorý sme museli odstrihnúť," opísal situáciu Miroslav Benčo. "Muž utrpel pri nehode ťažké poranenia, po príchode posádky bol ale pri vedomí. Záchranári zabezpečili jeho životné funkcie a transportovali ho na oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny do ružomberskej nemocnice," informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny. 

Podľa svedkov išiel vodič na peugeote v smere od Liptovského Mikuláša. V mieste kde končí diaľnica a dva pruhy sa zbiehajú do jedného doslova vyletel do protismeru. Takmer zachytil aj stredové betónové zvodidlá. "Vodič (41) osobného auta z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oprotiidúcim nákladným autom. Presné okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Muž vystúpil z auta a pohyboval sa popri vozovke. Pravdepodobne si ho neskoro všimol vodič prichádzajúceho auta a nedokázal už nehode zabrániť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy