Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Vodič nereagoval ani na varovné výstrely policajtov. Zastavila ho až priekopa
Zdielať na

Vodič nereagoval ani na varovné výstrely policajtov. Zastavila ho až priekopa

BRATISLAVA / Policajti zažili rušnú noc, počas ktorej nakoniec zastavili vodiča, ktorý počas nebezpečnej jazdy nerešpektoval ich výzvy a nereagoval ani na varovné výstrely do vzduchu.

Policajti počas uplynulej noci, konkrétne krátko pred 01:30 spozorovali vodiča motorového vozidla značky Volkswagen Passat, ktorý prešiel križovatkou ulíc Galvaniho a Ivanská cesta napriek svetelnému signálu s červeným svetlom STOJ. Z dôvodu porušenia zákona o cestnej premávke sa policajti rozhodli vodiča zastaviť za použitia výstražného zvukového a svetelného znamenia a podrobiť kontrole. Vodič ale na výzvu policajtov s vozidlom nezastavil a vysokou rýchlosťou začal unikať po ulici Ivanská cesta smerom na letisko.

​Počas svojej jazdy viackrát prešiel s vozidlom do protismeru ako aj nerešpektoval dopravné značenie. Policajti po celý čas prenasledovania vozidla s rumunskými poznávacími značkami vyzývali vodiča k zastaveniu. Vodič aj napriek tomu výzvy policajtov nerešpektoval, odbočil na diaľnicu D1 a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Z uvedeného dôvodu na Rybničnej ulici jeden z policajtov použil 2 varovné výstrely do vzduchu zo služobnej zbrane, ktorým predchádzala opakovaná márna výzva na zastavenie pokynom cez megafón.

Vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde a prešiel s vozidlom na poľnú cestu vedúcu popri Púchovskej ulici v smere do Pezinka. Tu vodič nezvládol vedenie a zišiel s vozidlom do priekopy, ktorá sa nachádzala vedľa poľnej cesty. Policajti následne pri vykonaní služobného zákroku voči vodičovi použili hrozbu zbraňou a takisto aj donucovacie prostriedky a to putá, pri ktorých nedošlo k žiadnym zraneniam vodiča.

Dychová skúška potvrdila prítomnosť alkoholu u 23-ročného vodiča z okresu Senec a nameraná mu bola hodnota 0,40 miligramu na liter alkoholu v dychu, opakovaná dychová skúška prítomnosť alkoholu potvrdila. Následne bol muž eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov.

Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda s vozidlom mu bola zakázaná. Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II, ktorí vec objasňujú ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Policajti chceli pomôcť mužovi, ktorý zapadol autom v snehu. Nakoniec ale skončil v cele policajného zaistenia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy