Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Trezor s peniazmi zmizol z pumpy. Polícia rieši sériu krádeží
Zdielať na

Trezor s peniazmi zmizol z pumpy. Polícia rieši sériu krádeží

BANSKÁ BYSTRICA / Ďalší ukradnutý trezor na strednom Slovensku. Polícia rieši sériu krádeží, ku ktorým došlo v posledných mesiacoch v Banskej Bystrici. Tá, zatiaľ posledná sa stala neskoro večer na okraji mesta. Trezor s peniazmi zmizol z priestorov samoobslužnej benzínovej pumpy.

Páchatelia nočnej krádeže sú v tejto chvíli neznámi, z benzínovej pumpy si odniesli trezor s peniazmi. Zostal po nich neporiadok, poškodené priestory samoobslužnej čerpacej stanice a zo skladu zmizol trezor s peniazmi.

​Podľa svedkov sa krátko pred krádežou v okolí pohybovalo tmavé auto, páchatelia si zrejme vopred skontrolovali situáciu a kradli v čase, keď bola čerpacia stanica prázdna. Podľa polície pristavili tmavé auto ku vchodu a násilým sa dostali dovnútra. "Prípad je v štádiu vyšetrovania a po páchateľovi intenzívne pátrame," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. V trezore, ktorý zmizol malo byť niekoľko tisíc eur.

 Nie je to prvá krádež v meste. V októbri pododbným spôsobom zmizol trezor z priestorov autoservisu. Akcia trvala pár minút a páchatelia ušli, aj napriek tomu, že spustili alarm, zmizli skôr, ako prišli policajti. "Páchateľ sa vlámal do predajne a zo skrinky, ktorá bola pevne zabudovaná v stene ukradol peniaze," povedala Mária Faltániová. Do budovy navyše nastriekali neznámu štipľavú látku, kriminalisti vnútri zaisťovali stopy s maskami na tvárach. "Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže," dodala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy