Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zvončekový zlodej ide na 5 rokov do väzenia. Okrádal starších ľudí
Zdielať na

Zvončekový zlodej ide na 5 rokov do väzenia. Okrádal starších ľudí

TRENČÍN / Štyridsaťročného Jaroslava, ktorý okrádal starších ľudí, okresný súd v Trenčíne poslal za mreže na tri roky a sedem mesiacov. Nepáčilo sa mu to, a preto sa odvolal. V stredu sa prípadom zaoberal krajský súd. Jaroslava však rozsudok nepotešil. Dostal 5 rokov.

Jaroslavovi v októbri minulého roka vymeral okresný súd v Trenčíne tri roky a sedem mesiacov za mrežami za to, že okrádal prevažne starších ľudí. V jednom prípade sa vydával za opravára zvončekov.

"Že on mi to opraví. Povedal, že musíte ísť von a musíte zvoniť," opisuje okradnutá žena Zora Sejková.  Pani teda vyšla pred panelák a zvonila. Zlodej zatiaľ v jej byte kradol a to aj napriek tomu, že v jednej z izieb spal jej muž. "Bola som vonku asi 10 minút a on išiel do izby. Jemu stačilo otvoriť šperkovnicu, zobrať šperky a ísť," pokračuje okradnutá žena. 

O pár dní neskôr v nákupnom centre ukradol dôchodcovi tašku s peňaženkou, v ktorej mal 170 eur. Vyčíňal aj v jednom z trenčianskych hotelov. "Na recepcii hotela v Trenčína odcudzil na poličke voľne uloženú peňaženku v ktorej boli karty a hotovosť 300 eur," informuje hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

"Nikomu som nechcel ublížiť, mrzí ma to," povedal obžalovaný Jaroslav S. Trest tri roky a sedem mesiacov sa prokurátorovi zdal nízky. Jaroslavovi zasa prísny. Obaja sa preto odvolali. Jaroslavovi odvolanie na krajský súd v Trenčíne nepomohlo. Práve naopak. Vo väzení si posedí ešte dlhšie. "Sa obžalovaný odcudzuje na trest odňatia slobody vo výmere päť rokov," znel verdikt predsedu senátu. 

"Aj keď sa obžalovaný priznal a napomáhal pri objasňovaní tohto trestného činu. V takých prípadoch, keď sú obeťami trestného činu starší ľudia musí podľa krajského súdu uložený trest pôsobiť odstrašujúco," dodáva Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy