Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Psy zaútočili na srnca. Ich majiteľ, viceprimátor, obvinenia odmieta
Zdielať na

Psy zaútočili na srnca. Ich majiteľ, viceprimátor, obvinenia odmieta

BRATISLAVA / Prípad psov popradského viceprimátora, ktoré mali podľa poľovníkov v polovici decembra minulého roka zaútočiť a vážne poraniť srnčeka, má pokračovanie. Polícia útok neuzavrela ako priestupok, ale začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Viceprimátor obvinenia radikálne odmieta.

"Sme jasne videli, ako tie psy derú zver a tá zver sa snažila spod ich zovretia dostať," takto opísal člen poľovného združenia Michal Kadlot to, čo sa v polovici decembra minulého roka malo stať pri Spišskej Teplici. Po útoku mala dvojica psov poľovníkov doviezť až k ich pánovi, ktorým bol popradský viceprimátor. Podľa prítomných sa Ondrej Kavka odmietol s nimi baviť. 

"Chcel z miesta ujsť," opísal Kadlot. Poľovníci zavolali na miesto policajtov. Viceprimátor mal v nepriateľskom správaní pokračovať. "Útočil slovne, začal sa vyhrážať, že čo on je. Čo on nám ešte ukáže," dodáva člen poľovného združenia. Po tomto incidente dostala polícia od poľovníkov trestné oznámenie. Trestné stíhanie nezačala a nikoho konkrétneho neobvinila. Teraz je všetko inak a je jasné, že vyšetrovanie bude pokračovať ďalej. 

"Prípad vyšetruje obvodné oddelenie policajného zboru vo Svite, ktoré začalo trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Boli vyžiadané potrebné listinné podklady a taktiež sú naplánované výsluchy," informoval hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Zatiaľ ale obvinenie konkrétnej osoby nepadlo. Celú kauzu od začiatku sleduje skupina mestských poslancov. Dokonca vyzvali viceprimátora, aby z funkcie odstúpil. Viac ako samotný skutok ich pobúrilo správanie predstaviteľa mesta hneď po udalosti. "Sme presvedčení, že nie je to správne a čelný predstaviteľ mesta, verejná osoba sa nemôže takýmto spôsobom správať," uviedol poslanec MsZ Poprad Peter Dujava.

Viceprimátor zo svojho postu odísť odmietol a s obvineniami nesúhlasí. Tvrdí, že jeho psy neútočili a jeho správanie v danej situácii nebolo nevhodné. Viac ale nateraz povedať nechcel. "Pokiaľ nebude ukončené kompletné vyšetrovanie, nebudem sa vyjadrovať. Po ukončení a doručení písomností, zvolám brífing a kompletne sa vyjadrím ku každému obvineniu," vysvetlil viceprimátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy