Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Finta, ktorú používajú podvodníci na východnom Slovensku. Naleteli by ste?
Zdielať na

Finta, ktorú používajú podvodníci na východnom Slovensku. Naleteli by ste?

VRANOV NAD TOPĽOU / Vranovskí policajti vyšetrujú podvod, ktorého sa dopustil zatiaľ neznámy páchateľ. Od dôchodkyne sa snažil podvodom vylákať nemalé peniaze. Navyše ju veľmi vystrašil. Do telefónu jej povedal, že jej syn spôsobil ťažkú autonehodu. Ona, aby mu pomohla, mu mala poslať takmer 2000 eur.

Podvodník aj tentoraz použil starú známu fintu. Dôchodkyni telefonoval so slovami, že je lekár a jej syn mal vážnu autonehodu, pri ktorej sa zranil nielen on, ale aj ďalšie dve ženy z Maďarska. "Páchateľ žene uviedol, že jej syn je v nemocnici a že zranené ženy nebudú kontaktovať políciu v prípade, ak dostanú peniaze. Páchateľ ďalej žene oznámil, má poslať 1800 eur na dohodnutá adresu a s nikým o tom nemá hovoriť," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Ženu telefonát neznámeho muža tak vystrašil, že jej ani len nenapadlo, že by mohlo ísť o podvod. Až vo chvíli, keď už chcela poslať peniaze ju zamestnanci pri priehradke upozornili, aby si podozrivú informáciu radšej overila u príbuzných. Keď im zavolala, zistila, že všetci sú v poriadku. Všetko napokon dobre dopadlo a staršia pani o peniaze našťastie neprišla. "Vranovský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, ktorého sa dopustil zatiaľ neznámy páchateľ," dodala Ligdayová. 

Podvody dôchodcov sú v posledných rokoch na vzostupe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy