Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V hospodárskom areáli vypukol požiar. Hasiči bojovali s plameňmi hodiny
Zdielať na

V hospodárskom areáli vypukol požiar. Hasiči bojovali s plameňmi hodiny

RIMAVSKÁ SOBOTA / V stredu ráno vypukol požiar v hospodárskom areáli. Na mieste zasahovala viac ako desiatka hasičov, pričom plamene šľahali do výšky aj viac ako 10 metrov. V areáli mali majitelia umiestnených niekoľko vozidiel, ovocie, zeleninu ale aj ďalšie hodnotné veci.

Hasiči bojovali s rozsiahlym požiarom v areáli hospodárskeho družstva do približne siedmej hodiny ráno. Na mieste zasahovalo dokopy 18 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Rimavskej Soboty ale aj okolitých staníc. Oheň bol tak silný, že hasiči museli privolať aj hasičskú sanitku. 

"Mali sme problém s dodávaním požiarnej vody na požiarovisko, pretože v okolitých areáloch boli zamrznuté hydranty a vodu sme museli dovážať z hasičskej stanice," vyjadril sa k zásahu riaditeľ hasičského zboru Marek Laššák. 

​Požiar mal nahlásiť strážnik z vedľajšieho objektu okolo štvrtej hodiny ráno. "Som mal pravidelnú obchôdzku. O nejakej pol štvrtej som vošiel dnu. Všetko bolo v poriadku, bez nejakých známok, že by sa niečo dialo. A pred štvrtou iba pukot buchot a už to horelo plameňom," opísal vznik požiaru strážnik Jozef. 

Oheň zachvátil kompletne celý areál. Išlo o areál o rozmere približne 40x30 metrov. Pod prístreškami mali zaparkovaných asi 10 vozidiel. Z nich sa hasičom podarilo vytiahnuť tri.Pojazdných aj nepojazdných. Takmer všetko bolo v plameňoch.  Podľa informácií TV JOJ po príchode hasičov už plamene šľahali do výšky 10 až 15 metrov.  V hangári mali tiež uskladnené ovocie a zeleninu, palety, debničky a pneumatiky.   

"Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. K požiaru došlo z doposiaľ nezistených príčin. Čakáme na znalecký posudok od zisťovateľa príčin požiarov," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Škodu predbežne vyčíslili na 35 až 40 tisíc eur.  

​Požiar v rodinnom dome, kde žijú dve rodiny, si všimli susedia. Čo bolo jeho príčinou sa dozviete v reportáži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy