Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Internát v plameňoch. Na mieste museli evakuovať 60 ľudí
Zdielať na

Internát v plameňoch. Na mieste museli evakuovať 60 ľudí

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Viac ako 200 evakuovaných ľudí si vyžiadal nočný požiar 5-ť poschodového internátu chemického učilištia v bratislavskom Vlčom Hrdle. Vypukol okolo 23tej hodiny a na nohy postavil všetky záchranné zložky. Záchranári previezli do nemocníc viacero ľudí, dvaja študenti ostávajú hospitalizovaní vo vážnom stave.

Štyri desiatky hasičov zasahovali pri požiari internátu chemického učilišťa vo Vlčom hrdle v Bratislave. Požiar vypukol pred 23:00 v suteréne, pričom došlo k silnému zadymeniu celej 5-poschodovej budovy.

Hasiči evakuovali z internátu 60 mladistvých, 10 osôb sa zranilo, z toho 7 intoxikovalo splodinami horenia. Na miesto udalosti bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ. Pri udalosti zasahuje 43 hasičov z Bratislavy a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách s 11 kusmi hasičskej techniky.

"V utorok  v čase krátko po 22.30 hod boli hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyslané do Vlčieho hrdla, kde mal horieť internát jednej zo stredných škôl. Po príchode na miesto policajti spozorovali hustý dym valiaci sa z internátu, pričom na streche objektu, ktorý spájal budovu internátu s budovou plavárne, sa nachádzalo niekoľko desiatok ľudí volajúcich o pomoc. Nakoľko bol bezprostredne ohrozený život a zdravie ľudí, nachádzajúcich sa na streche budovy, policajti bezodkladne začali vykonávať úkony smerujúce k ich záchrane. Cez budovu plavárne sa policajtom podarilo dostať na jej strechu. Tam odtrhli rebrík upevnený o stenu a opreli ho o budovu, na ktorej sa nachádzali osoby volajúce o pomoc. Tieto osoby boli postupne zo strechy evakuované a následne odovzdané do starostlivosti privolaným záchranárom, pričom niekoľko osôb bolo prevezených do nemocníc. Na miesto sa dostavili aj príslušníci HaZZ, ktorí hasili požiar a zároveň pomáhali pri evakuácii osôb, ktoré sa nachádzali v zadymených priestoroch internátu," informuje hovorkyňa polície Veronika Slamková. 

"​V utorok okolo 23:00 vypukol v budove internátu vo Vlčom hrdle požiar. Na internáte boli ubytovaní zamestnanci Slovnaftu, študenti vysokých škôl, žiaci Strednej odbornej školy chemickej a ďalšie osoby. Požiar bol ohlásený Závodnému hasičskému útvaru spoločnosti Slovnaft aj Hasičskému a záchrannému zboru SR. Požiar a zadymenie si vynútili evakuáciu všetkých osôb z objektu. Podľa prezídia HaZZ SR sa pri požiari zranilo 10 osôb. Slovnaft poskytol ešte v nočných hodinách súčinnosť a sprístupnil svoje priestory pre kompletnú evakuáciu ľudí postihnutých požiarom. Evakuovaným taktiež zabezpečil základné hygienické potreby, pitný režim a občerstvenie. Príčiny požiaru sa vyšetrujú," dodáva Ladislav Procházka z komunikačného oddelenia Slovnaftu.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy