Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vykopané telo pri Dunajskej Strede je pravdepodobne obeť mafiánskych popráv 90. rokov
Zdielať na

Vykopané telo pri Dunajskej Strede je pravdepodobne obeť mafiánskych popráv 90. rokov

DUNAJSKÁ STREDA / Ľudské pozostatky vykopali kriminalisti minulý týždeň na poli pri Dunajskej Strede. Pravdepodobne ide o ďalšiu obeť mafiánskych popráv 90. rokov. Ešte vlani v novembri tam vykopali dve telá.

V katastri obce Ohrady mali minulý týždeň príslušníci NAKA objaviť ďalšie pozostatky ľudského tela. Ako prvý o tom informoval Nový čas. Podľa informácií zdroja Televízie JOJ na miesto vyšetrovatelia priviezli aj Zsolta N., pravú ruku niekdajšieho bossa dunajskostredského podsvetia Ľudovíta Sátora. Paradoxne ho po rokoch ukrývania zadržali pred dva a pol rokom neďaleko Ohrád, počas akcie s krycím názvom Mlynček. Zsolt N. je väzobne stíhaný za úkladné vraždy i založenie zločineckej skupiny. "Národná kriminálna agentúra vykonala procesné úkony v súvislosti s trestným stíhaním, vedeným pre násilnú trestnú činnosť," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Príslušníci NAKA začali s vykopávaním jám na viacerých miestach časti Dunajskostredského okresu pred viac ako pol rokom. V novembri pri Veľkých Dvorníkoch našli dve telá, jedno z nich patrí pravej ruke mafiánskeho bossa Pápayho, Bélovi Écsimu, ktorý sa z dunajskostredského baru Fontána vzdialil tesne pred krvavým masakrom.

Pri zbavovaní sa pozostatkov nepohodlných osôb si vyberali odľahlé miesta, zväčša v blízkosti lesíkov, ideálne bolo, ak tam bol aj stoh slamy. Jednak ukryl členov podsvetia pri zahladzovaní stôp pred zrakom náhodných okoloidúcich a čerstvý hrob následne zamaskoval. Riaditeľ školského hospodárstva, ktorému patrí pole TV JOJ potvrdil, že čerstvé stopy hĺbkových prác na viacerých miestach nepatria poľnohospodárom. O totožnosti najnovšieho nálezu sa zatiaľ mlčí. 

To, či miesto skutočne označil Zsolt N. prezývaný Csonti, polícia nepotvrdila ani nevyvrátila. "Aby nedošlo k sťaženiu alebo k zmareniu trestného konania, prípadne objasnenia a vyšetrenia veci, bližšie informácie v súčasnosti nebudeme poskytovať," dodal Baloghová. 

Ešte vlani v novembri tam vykopali dve telá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy