Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podliatiny, rozbité okuliare aj vydieranie. Siedmak priznal, že ho v škole šikanujú
Zdielať na

Podliatiny, rozbité okuliare aj vydieranie. Siedmak priznal, že ho v škole šikanujú

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Fyzický útok s ošetrením, rozbité okuliare či vydieranie. Toto podľa slov matky prežil jej 12-ročný syn Adam. Matka už má toho dosť, šikane v škole sa venuje jej vedenie, aj policajti.

Adam je siedmakom na spišskonovoveskej základnej škole. Podľa matky a chlapca k šikane má dochádzať práve v priestoroch školy. "Keď nedonesie peniaze aj cigaretu, že ho na druhý deň zbije. A aj tak bolo, zbil ho po náboženstve. Na chrbte mal tak s lakťom 6 takých červených podliatenín a zaškrabnuté trošku," opisuje stav svojho syna Eva. 

Matka vzala syna na ošetrenie a potom na políciu. Toto podla nej nebol prvý údajný atak na jej syna. Spolužiak vraj útočí aj slovne. "Teraz už po novom, že aby sme všetci umreli," pokračuje. 

Rodina sa tak obrátila na spišskonovoveskú kriminálku, kde podali trestné oznámenie. Policajti ho prijali a podľa informácií zo školy už ju aj navštívili. O údajnej šikane vie aj vedenie školy. To si popri policajnom vedie aj vlastné vyšetrovanie. "Skontrolovali sme kamerový záznam z chodby, súčasťou prešetrenia boli realizované pohovory so žiakmi a na piatok sú pozvaní rodičia žiakov, ktorí sa navzájom zo šikanovania obviňujú," vyjadrila sa riaditeľka školy Silvie Bartošovej.

Riaditeľka tiež doplnila, že sa škola snaží pre žiakov vytvárať bezpečné prostredie. Každý prípad šikany tak riešia v súlade s legislatívou a možnosťami školy. Či chlapec hovorí o šikane pravdu si nateraz netrúfa odhadnúť nik. Je potrebné počkať na ukončenie vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy