Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Začiatkom januára evakuovali košické sídlisko. Podľa expertízy nešlo o výbušninu
Zdielať na

Začiatkom januára evakuovali košické sídlisko. Podľa expertízy nešlo o výbušninu

Archívne video

KOŠICE / Predmet, ktorý policajti našli 5. januára na sídlisku v Košiciach a ktorý pripomínal nástražný výbušný systém, nakoniec nebol to, na čo vyzeral. Oznámila to hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

"V súvislosti s predmetom, ktorý bol 5. januára 2019 nájdený na trávnatom poraste, na mieste verejne prístupnom, neďaleko jedného z obytných blokov v košickej mestskej časti Staré Mesto, a ktorý z vizuálneho hľadiska pripomínal nástražný výbušný systém, bolo predbežným expertíznym skúmaním kriminalisticko – expertízneho ústavu vylúčené, že v tomto prípade išlo o nástražný výbušný systém. Vyšetrovanie prípadu a znalecké dokazovanie však naďalej prebieha, preto bližšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania nebudeme poskytovať. Verejnosť budeme o výsledku informovať," informuje policajná hovorkyňa. 

Policajti vtedy zasahovali na Ulici Laca Novomestského. Našli medzi bytovkami zariadenie podobné nástražnému výbušnému systém. Obyvateľ si ju všimol, keď bol na prechádzke so psom. Situáciu nepodcenil a ihneď to nahlásil. Na miesto okamžite dorazila polícia a hasiči. ​Miesto uzavreli a okolitých obyvateľov evakuovali."Na miesto nás privolala polícia," uviedli hasiči. Obyvateľom pristavili aj hasičský evakuačný autobus. 

Policajní pyrotechnici podozrivý predmet na mieste zneškodnili. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za uvedené skutky je v zmysle trestného zákona stanovená trestná sadzba štyri až 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy