Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kauza brutálnej bitky pred barom Mariatchi. Súd začal po 5 rokoch pojednávať
Zdielať na

Kauza brutálnej bitky pred barom Mariatchi. Súd začal po 5 rokoch pojednávať

NITRA / V Nitre sa začalo pojednávanie s piatimi mužmi, ktorí brutálne napadli majiteľa a zákazníkov v bare Mariatchi. Stalo sa to ešte v roku 2013. Muži niekoľkých ľudí kopali ho hlavy. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých užívateľov.

Pojednávanie na súde sa začalo po vyše 5 rokoch od bitky. Na súd prišli všetci 5 obžalovaní. Jeden z nich má na krku prečin výtržníctva, ďalší 4 okrem toho aj zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

"Ja vítam, že sa po tých rokoch konečne podarilo otvoriť hlavné pojednávanie," povedal obhajca poškodených Robert Bardač. Muži si na pojednávaní vypočuli obžalobu. 

Všetci 5 obžalovaní muži odmietli pred súdom vypovedať a požiadali, aby sa konalo v ich neprítomnosti. K tomu, čo sa udialo, sa pri odchode zo súdnej siene na kameru vyjadriť nechceli.

Brutálna bitka, ktorú zaznamenali kamery sa stala v roku 2013. Útočníci podľa obžaloby napadli a zranili troch mužov . Najhoršie dopadol majiteľ podniku Radovan a aj zákazník, ktorý sa ho snažil brániť. "Oni ma kopali do hlavy, že som stratil vedomie. Tam som padol na chodník a potom ma vtiahli zákazníci do vnútra," opísal pred rokmi majiteľ podniku. 

Po kopancoch do hlavy dvaja z napadnutých mužov utrpeli okrem iného aj zranenie oka a podľa prokuratúry mohlo u nich dojsť až k strate zrakovej ostrosti. Pojednávanie bude pokračovať v stredu, na ktorom vypočujú svedkov.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy