Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Po nehode nafúkal neuveriteľných 5,5 promile
Zdielať na

FOTO: Po nehode nafúkal neuveriteľných 5,5 promile

TRNAVA / Nehodou sa skončila šialená jazda 51-ročného vodiča, ktorý cez víkend bral všetko, čo mu stálo v ceste. Po dychovej skúške vysvitlo, že sa vodič pred jazdou poriadne posilnil alkoholom, nafúkal viac ako 5 promile.

Víkendovým „rekordérom“ sa stal v nedeľu 51-ročný muž z Levoče. V podvečerných hodinách riadil vozidlo v Trnave. S autom vyšiel na stredový ostrovček, narazil do dopravného značenia a v jazde pokračoval cez protismer do kruhového objazdu. V jazde ho zastavil až čelný náraz s ďalším autom.

"Policajti mu v dychu namerali po nehode najskôr 2,64 mg/l a neskôr 2,21 mg/l. Po prepočte mal v dychu 5,50 promile alkoholu v dychu. Svojou jazdou pod vplyvom alkoholu spôsobil škodu za viac ako 5100 eur," informovala polícia na svojej stránke. 

Celkovo len v rámci Trnavského kraja polícia zaznamenala za posledný týždeň 15 opitých vodičov, z nich malo viac ako jedno promile 8. Všetkých vodičov, ktorý jazdili pod vplyvom alkoholu, polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

V takzvanom super rýchlom konaní ich poverený policajt obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona hrozí za uvedený prečin trest odňatia slobody až na 1 rok, v prípade vodiča, ktorý mal viac ako 5 promile, zákon stanovuje vyššiu sadzu až na 2 roky.

Polícia dôrazne apeluje na vodičov, aby v takýchto prípadoch nesadali za volant auta a využili iný spôsob prepravy. Alkohol za volantom neohrozuje na živote len samotného vodiča ale aj ostatných, ktorí sa snažia správať na cestách zodpovedne.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy