Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slobodu si neužil. Väzňa chytili tri hodiny po úteku
Zdielať na

Slobodu si neužil. Väzňa chytili tri hodiny po úteku

BRATISLAVA / Väzeň si slobody dlho neužil. V sobotu dopoludnia ušiel z pracoviska v bratislavskej Rači. Po troch hodinách ale skončil opäť v rukách polície.

Richard D. (33) bol odsúdený za trestný čin krádeže a neplnenia vyživovacej povinnosti. Vo väznici v Hrnčiarovciach nad Parnou si odpykával svoj dvojročný trest s minimálnym stupňom stráženia. V rámci výkonu trestu pracoval ako zamestnanec na jednom z vonkajších pracovísk, konkrétne na Peknej ceste v Bratislavskej Rači. "V dopoludňajších hodinách sme od príslušníkov Ústavu na výkon trestu odňatia slobody prijali oznámenie o úteku odsúdeného muža z pracoviska na Peknej ceste v Bratislave," uviedla Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

​K úteku došlo pred 11 hodinou. Odsúdený sa jednoducho vydal svojou vlastnou cestou. Na záberoch je vidieť ako vychádza z chodby. Zrýchlenou chôdzou suverénne ide smerom k turniketom. Prejde okolo nich, otvorí si, obzrie sa a vzápätí vychádza von hlavným vchodom. Polícia po ňom začala okamžite pátrať. Mužovi sa pravdepodobne podarilo dôjsť na železničnú stanicu a naskočiť na vlak.

Jeho cesta sa ale po troch hodinách skončila v Kútoch, počas toho ako vystupoval z vlaku. "Na základe vykonaných opatrení zo strany riaditeľa ústavu Hrnčiarovce nad Parnou bol následne zadržaný príslušníkmi ZVJS," informoval Adrián Baláž, riaditeľ kancelárie ZVJS. "Zadržaný muž bol následne eskortovaný do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody. Vecou sa bude zaoberať príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III," dodala Lucia Mihalíková.

Sú miesta, z ktorých by asi policajti nečakali, že dostanú list. Ale predsa aj z väzenia môže potešiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy