Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sneh narobí vodičom MHD nemalé problémy, dopravný podnik sa ale bráni klamstvám
Zdielať na

Sneh narobí vodičom MHD nemalé problémy, dopravný podnik sa ale bráni klamstvám

BRATISLAVA / Sneh v meste narobí problémy a komplikuje premávku. Počas väčšej snehovej nádielky si to najviac zlíznu vodiči mestskej hromadnej dopravy. Pritom často kritika, ktorá sa na nich a na vedenie sype, nie je vždy na mieste. Na sociálnych sieťach sa počas týchto dní šírili rôzne informácie. Tak sme ich preverili.

Asi najčastejšia poznámka počas zimy smeruje na cestárov, ktorých údajne vždy zima prekvapí. Ono to ale občas vyzerá tak, ako keby zima prekvapila všetkých, ktorí sa sťažujú. Ako keby zabudli, že keď sneží - čo v hlavnom meste je tak päťkrát do roka, tak sa rapídne zhoršia jazdné vlastnosti všetkých vozidiel. 

Najhoršie to majú počas prudkého a hustého sneženia vodiči autobusov a trolejbusov. Keď sa im začnú prešmykovať kolesá, hneď je internet plný "zaručených" informácii, že určite jazdia na letných pneumatikách. Tieto informácie sú ale nepresné, ba priam klamlivé. "Dopravný podnik Bratislava, a.s. má kompletne vymenený celý nový vozidlový park trolejbusov v počte 120 kusov. Všetky vozidlá sú vybavené celoročnými pneumatikami v súlade s platnou legislatívou. Ubezpečujeme cestujúcu verejnosť, že DPB, a.s. všetky vozidlá pred výpravou kontroluje a nevypraví do premávky vozidlo, ktoré by malo neprístupne ojazdené pneumatiky," povedala hovorkyňa Dopravného podniku v Bratislave Adriana Volfová. 

Takto to v Bratislave vyzeralo pred pár dňami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy