Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri tragickej nehode na D1 prišla o život matka troch detí
Zdielať na

Pri tragickej nehode na D1 prišla o život matka troch detí

D1 / Vracala sa autom domov z nočnej zmeny, no k svojim trom deťom sa už nedostala. Tragédia zasiahla stredu ráno mladú rodinu z obce Dolný Moštenec pri Považskej Bystrici. Žena (36) havarovala na diaľnici a neprežila zrážku s autobusom.

Bola tma, husto snežilo a cesta bola zasypaná snehom. Vodička zelenej Oktávie sa v skorých ranných hodinách v obci Ladce pripojila na diaľnicu D1 v smere do Považskej Bystrice. Už po niekoľkých metroch však zrejme dostala šmyk a narazila do zvodidiel. Odhodilo ju priamo pod rútiaci sa autobus. 

"Klasická nehoda v tomto počasí, kde došlo k nejakej chybe zo strany vodičky," uviedol dopravný znalec Milan Holéci. "Pričom sa mala dostať pred autobus, ktorý jazdil v pomalom pruhu a následne došlo k zrážke," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Náraz autobusu smeroval priamo na vodičkine dvere, ktoré vytrhlo z pántov. Elena z Dolného Moštenca utrpela vážne zranenia po celom tele. V aute sa viezla sama. "Záchranári sa pokúšali oživiť mladú ženu, žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa to nepodarilo a lekár musel konštatovať smrť," potvrdila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Policajti podrobili vodiča autobusu dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Šofér bol z toho, čo sa stalo, v šoku a na kameru hovoriť nechcel. V autobuse, ktorý viezol zamestnancov do fabriky, sedelo cez 30 ľudí. Vodič povedal, že sa všetko udialo v priebehu pár sekúnd a tragickej nehode už nevedel zabrániť. 

"V autobuse neboli žiadne osoby zranené, poverený policajt z diaľničného oddelenia Trenčín začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal Kudlička. Znalec apeluje na vodičov, aby boli za aktuálnych nepriaznivých poveternostných podmienkach maximálne opatrní.

Pozrite si rozhovor o tom, ako sa správať na zasneženej či zamrznutej vozovke: 






Súvisiace články

Najčítanejšie správy