Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočný pád do rieky. Záchranári pomáhali mužovi z ľadovej vody
Zdielať na

Nočný pád do rieky. Záchranári pomáhali mužovi z ľadovej vody

BANSKÁ BYSTRICA / V noci prebiehala záchranná akcia v Banskej Bystrici. Do poriadne ľadovej vody rieky Hron spadol 44-ročný muž. Na zasneženom brehu sa pošmykol a strmým zrázom sa zrútil do vody.

Muž spadol do ľadovej vody Hrona, našťastie to videli ľudia, ktorí boli večer na prechádzke. "Venčili sme psa a potom sme išli naspäť a videli sme ako sa skotúľal dole z kopca a spadol do Hrona," opísala udalosti svedkyňa. 

​Muž (44) kráčal po zasneženom chodníku, zrejme si nedával pozor a zošmykol sa dolu strmým zrázom. Ľadová voda mu siahala vyše pása, podarilo sa mu zachytiť o plávajúcu kryhu, a tak ho našťastie silný prúd nestiahol pod hladinu. Pomôcť sa mu snažili policajti, záchranári aj hasiči. Tí vošli do Hrona v špeciálnych oblekoch. "Po príchode na miesto udalosti sme pomohli pomocou povodňových oblekov skočiť do rieky Hron a vytiahnuť osobu na breh," povedal Oto Hudec, HaZZ Banská Bystrica. "Najskôr sa muža pokúšali vytiahnuť pomocou lana, ale keďže bol vysilený a nedokázal sa udržať, hasiči vytvorili živú reťaz a vytiahli ho," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Muž bol podchladený, no inak bez vážnejších zranení. Záchranári ho previezli do banskobystrickej nemocnice. "Muž bol podchladený. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice v Banskej Bystrici a počas transportu bol pri vedomí," dodala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy