Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Postrelený poľovník svoj boj o život prehral. Policajti začali trestné stíhanie
Zdielať na

Postrelený poľovník svoj boj o život prehral. Policajti začali trestné stíhanie

BRATISLAVA / Pavol (43) zo Záhoria, ktorého nešťastnou náhodou postrelil kamarát poľovník pri obci Kuklov, žiaľ vážnym zraneniam podľahol. Policajti prípad prekvalifikovali a v týchto dňoch spis odovzdali do rúk vyšetrovateľa.

Lekári sa v nemocnici muža snažili zachrániť. Okrem iných vážnych zranení mal poškodenú miechu aj stavec. Bojoval o život na oddelení ARO. Svojim vážnym zraneniam napriek veľkej snahe lekárov podľahol necelý týždeň po nešťastnej udalosti.

​Policajti krátko po incidente začali trestné stíhanie z ublíženia na zdraví. To sa vzhľadom na skutočnosť, že Pavol zomrel, zmenilo. "Polícia vykonáva trestné stíhanie pre prečin usmrtenia závažnejším spôsobom konania. Vzhľadom na okolnosti úmrtia, si prípad prevezme vyšetrovateľ," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

So zaistenou zbraňou prebieha v súčasnosti správne konanie, 56-ročnému poľovníkovi, ktorý vystrelil zadržali aj zbrojný preukaz. Obvinenie zatiaľ nepadlo. Ak poľovníka obvinia a na súde mu vinu preukážu, do väzenia môže ísť na 2 až 5 rokov.

K tragédii došlo 27. decembra popoludní, keď na tiesňovú linku zavolali, že pri obci Kuklov blízko poľa došlo zasiahnutiu strelou 43-ročného Pavla. Muži vtedy dohľadávali postrelenú zver z poľovačky na bažanty, ktorá bola deň predtým. Pavol išiel jarkom v hustom poraste a jeho kamarát po poli. Pavol mal skríknúť, že vidí diviaka a vtedy sa 56-ročný muž otočil a vystrelil na tmavú siluetu. Strela sa odrazila od stromu a časť z nej muža zasiahla do krku. Poľovník na mieste skolaboval a svedkovia sa ho snažili oživovať. Na pomoc hneď vyrážali záchranári aj vrtuľník. "Posádka leteckých záchranárov okamžite pokračovala v rozšírenej resuscitácii, ktorá bola úspešná. Po zabezpečení základných životných funkcií bol pacient preložený na palubu vrtuľníka," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

 V umelom spánku ho transportovali do nemocnice na bratislavské Kramáre, kde ho okamžite operovali. "Stav pacienta sa nezmenil, zostáva aj naďalej v ohrození života," dodala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Muž (56) ostal po výstrele v šoku a nedokázal ani komunikovať. Policajti ho vypočuli a na mieste zaistili stopy. V súčasnosti prebieha aj expertízne skúmanie a balistika brokovnice, ako aj zaistenej nábojnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy