Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kočnerove nahrávky určite použijeme, tvrdí policajný prezident Milan Lučanský
Zdielať na

Kočnerove nahrávky určite použijeme, tvrdí policajný prezident Milan Lučanský

BRATISLAVA / Dočasný policajný prezident Milan Lučanský verí, že nahrávky Mariana Kočnera boli zaistené zákonným spôsobom a budú použité vo vyšetrovaní.

"Verím tomu, že nahrávky Mariana Kočnera boli zaistené zákonným spôsobom a budú použité," uviedol pre televíziu JOJ Milan Lučanský. Dočasný policajný prezident na otázku televízie JOJ o Kočnerovych nahrávkach, ktoré majú orgány činné v trestnom konaní v rukách už niekoľko týždňov odpovedal, že nemá informácie o tom, ako sa polícia k nahrávkam dostala. No verí, že ich detektívi získali zákonným spôsobom.

Prezident polície uviedol, že nevie či nahrávky boli nájdené pri nedávnych domových a nebytových prehliadkach Kočnerovych nehnuteľností alebo ich polícii niekto poslal či odovzdal. Lučanský nie je vo vyšetrovacom tíme a preto o spôsobe ako nahrávky policajti získali, nemá vedomosť. "Som ale presvedčený, že boli získané zákonným spôsobom a budú teda použité. Po vyhodnotení ich obsahu a kvalite budú v trestnom konaní použité," dodal Lučanský. 

Podľa Lučanského je jedno či budú použité vyšetrovacím tímom Gorila alebo tímom, ktorý vyšetruje vraždu Jána Kuciaka, ak prípady spolu súvisia. "Možno budú použité aj v rámci ďalšej pracovnej skupiny, ktorá bola zriadená v súvislosti s rozčlenením vyšetrovacieho tímu Jána Kuciaka .Tu bola daná úloha, že vyšetrovatelia tohto tímu budú vyšetrovať vykonávateľov a objednávateľov vraždy. A ďalší vyšetrovatelia tímu sa budú zaoberať ekonomickou a korupčnou trestnou činnosťou, ktorá je už rozpracovaná aj inými súčasťami a dozorovaná aj inými prokurátormi v rámci Špeciálnej prokuratúry," dodal Lučanský.

"Doplním, že vyšetrovanie bude vykonávané aj v spolupráci s Europolom a nahrávky budú využité aj v rámci týchto trestných konaní a vyšetrovacích skupín," dodal Lučanský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy