Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lučanský: Kočner je v prípade vraždy novinára Kuciaka v postavení svedka
Zdielať na

Lučanský: Kočner je v prípade vraždy novinára Kuciaka v postavení svedka

BRATISLAVA / Marian Kočner je v prípade vraždy Jána Kuciaka v postavení svedka. Na otázku Televízie JOJ, v akom je obvinený Kočner procesnom postavení, odpovedal dočasný policajný prezident Milan Lučanský. Zároveň doplnil, že nevie, koľko je v prípade utajených svedkov.

"Pokiaľ viem, tak je zatiaľ len v procesnom postavení svedka," odpovedal na otázku TV JOJ Milan Lučanský. "Koľko vypočutých svedkov v rámci tohto trestného konania bolo, to sú otázky dobré klásť na generálnu prokuratúru, ktorá má vyhradené právo na informovanie v celom prípade vraždy Jána Kuciaka. nakoľko policajný zbor nie je príslušný v tejto veci informovať," dodal Lučanský. 

"Ako všetci vieme, je to živá vec, je to živý spis, kde si celú tú mediálnu časť na svoje plecia zobrala špeciálna prokuratúra, ktorá dozoruje celý tento spis," dodal Lučanský. 

Na otázku televízie JOJ, koľko je v prípade utajených svedkov odpovedal Lučanský takto: "Aj keby som pri dobrej vôli vedel a mal nejaké informácie, priznám sa, že tieto informácie nemám. Nie som členom vyšetrovacieho tímu. Nie som orgán činný v trestnom konaní a na tieto otázky zase vás odporučím, aby ste sa informovali cestou úradu špeciálnej prokuratúry," dodal Lučanský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy