Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vďaka reportáži TV JOJ našli nezvestné 12-ročné dievča
Zdielať na

Vďaka reportáži TV JOJ našli nezvestné 12-ročné dievča

SPIŠ / Vo Krimi sme informovali o pátraní po 12-ročnej Spišiačke Lenke. Desať dní bola nezvestná. No po odvysielaní reportáže sa situácia zmenila. Spoznal ju muž, ktorý Lenku vzal k sebe domov a ihneď zavolal na políciu.

Dobrý správa pre rodinu Holubovcov prišla v pondelok vo večerných hodinách. Volali im policajti, že ich dcéra sa našla v richnavskej osade. "Políciu kontaktoval miestny občan z obce Richnava, ktorý príslušníkom Policajného zboru oznámil, že nezvestnú osobu spoznal podľa fotografie zverejnenej v médiách," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Obvodní policajti z Krompách vyrazili do osady. Lenku tam skutočne našli. Nepotvrdila sa ani informácia, že na spišskonovoveskej stanici nastúpila do auta. Lenka nastúpila na vlak a smerovala do Košíc. Tam ju 29-ročný richnavčan našiel a vzal k sebe a rodine domov. "Povedal, že budem u nich a že odvedie ma zase domov. Som povedala, že ja chcem ísť domov, ja chcem pri mame, pri ockovi, pri rodine byť. Povedal pôjdeš, pôjdeš za dva dni," opisuje udalosti nezvestná Lenka. 

No dni ubiehali a richnavčan sa dievča odniesť do spišskej Novej Vsi nechystal. Podľa Lenky jej však neublížil ani ju nezneužil. No taktiež nám povedala, že ju v dome držal proti jej vôli. "Bola to radosť, ale som veľmi, veľmi plakala. Bola som rada, že je nájdená. Ale, prečo ju držal toľko dní?" povedala jej matka Alena. 

"Doposiaľ nebolo zistené, že by sa osoba počas svojej nezvestnosti dopustila spáchania trestného činu alebo priestupku, alebo sa sama stala poškodenou osobou," informovala Ivanova. 

Holubovci teraz zvažujú podať trestné oznámenie na richnavčana. Podľa rodičov dievča teraz dostane prísnejší režim. Na vychádzky sa len tak ľahko nedostane, aby sa podobná situácia neopakovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy