Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Spadol zo schodov a zostal bezvládne ležať. Život mu zachránili pozorní susedia
Zdielať na

Spadol zo schodov a zostal bezvládne ležať. Život mu zachránili pozorní susedia

RIMAVSKÁ SOBOTA / Zraneného 60-ročného muža zachraňovali v pondelok v Rimavskej Sobote. Pán Tibor pravdepodobne spadol zo schodov do pivnice, kde zostal bezvládne ležať. Je otázne dokedy by tam bol, nebyť pozorných ľudí, ktorí si všimli, že sused sa v ten deň neukázal na ulici.

V rodinnom dome v centre mesta zasahovali všetky záchranárske zložky. Zalarmovali ich susedia, ktorým bolo zvláštne, že pána Tibora od desiatej dopoludnia nezahliadli. "Bolo to divné v tom, že pán sused sa každý deň vonku prechádzal. Keď bolo slniečko, tak sa vyhrieval," uviedla suseda. Všimli si, že sused dokonca odignoroval aj donáškovú službu. "O jedenástej keď prišla pizzérka donáška, čo mu nosí pravidelne, tak si pizzu neprevzal. Pizzérka prišla ešte raz o dvanástej, ani vtedy. Trúbili a nič," dodala suseda. 

​Okolo štvrtej popoludní už preto zalarmovali pomoc. Príslušníkom záchranných zložiek sa síce podarilo zistiť, že muž bezvládne leží v pivnici, dostať sa k nemu ale nebolo jednoduché. Schodisko bolo totiž zapratané množstvom rôznych vecí a odpadkov. Hasiči nakoniec vliezli do pivnice cez okno, odpratali neporiadok a až tak sa oni a záchranári vedeli dostať ku zranenému Tiborovi. "Našli ho. Prišli aj požiarnici aj sanitka. Dostali ho potom von z domu do sanitky," opísala záchrannú akciu suseda. "Muž pri páde utrpel poranenie hlavy. Po príchode posádky bol pri vedomí, avšak dezorientovaný a nekomunikoval," informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny Falck.

Pán Tibor je už aj vďaka susedom v rukách odborníkov. Leží na internom oddelení rimavskosobotskej nemocnice. Bol aj dehydrovaný, na nohách mal omrzliny a stále u neho pretrváva porucha vedomia. Jeho zdravotný stav je ale stabilizovaný.

Dôchodkyňu okradli o úspory, ktoré mala na opravy. Z dôchodku ich už nenašetrí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy