Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po Košiciach a Žiline nahlásili bombu aj v Piešťanoch
Zdielať na

Po Košiciach a Žiline nahlásili bombu aj v Piešťanoch

PIEŠŤANY / Anonym v nedeľu dopoludnia nahlásil bombu v piešťanskom nákupnom centre. Na miesto okamžite smerovali záchranné zložky. Centrum je ale z dôvodu sviatku zatvorené. Za uplynulé tri dni je to už tretie nahlásenie bomby.

Zhruba po dvoch hodinách polícia zistila, že aj v tomto prípade išlo o planý poplach. Podľa informácií TV JOJ z miesta prišlo oznámenie emailom podobne ako v predošlých prípadoch. Neznámy páchateľ vtedy uviedol, že sa jeho volania budú opakovať. Všetko teda nasvedčuje tomu, že tri dni po sebe rozposlal e-mail ten istý neznámy. 

Obchodné reťazce v nákupnom centre boli ale z dôvodu dňa pracovného pokoja zatvorené. "Evakuácia nebola potrebná, nakoľko je sviatok. Vo vnútri sa nachádzala upratovačka," povedal veliteľ hasičov Martin Piškula. 

Obchodné centrum prehľadal pyrotechnik za pomoci ďalších policajtov a psovodov so špeciálne cvičenými psami na vyhľadávanie výbušnín. "V súvislosti s oznámením bomby v nákupnom centre v Piešťanoch polícia vykonala pyrotechnickú prehliadku, ktorá bola krátko po jedenástej hodine ukončená s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy," uviedla policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. 

Podobný e-mail poslal aj do Košíc a do Žiliny

Pred dvomi dňami nahlásil anonym e-mailom bombu v nákupnom centre v Košiciach. Pre hroziace nebezpečenstvo uzavreli aj cesty v okolí. Celé okolie rozľahlej niekoľkoposchodovej budovy uzavreli policajnými páskami, pyrotechnici so služobnými psami museli prehľadať každú miestnosť. Hlavný ťah vedúci okolo obchodného domu úplne uzavreli, na ďalších cestách riadili premávku policajti. 

​Zákazníci ani zamestnanci sa do obchodov nedostali takmer tri hodiny. Obmedzená bola dokonca i mestská hromadná doprava. Žiadnu výbušninu nenašli. 

V sobotu sa situácia opakovala, no tentokrát v Žiline. Neznámy páchateľ opäť nahlásil bombu v nákupnom centre e-mailom. Na miesto okamžite spolu s policajtmi dorazili aj hasiči. Po príchode začali všetkých zamestnancov a návštevníkov evakuovať.

Na mieste bol štáb KRIMI TV JOJ. 

Pred každým vchodom stáli policajti uzatvorené boli aj vjazdy do podzemných parkovísk. Priestory nákupného centra prehľadal pyrotechnik a pes vycvičený na vyhľadávanie výbušnín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy