Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Jelenica sa vynorila z tmy. Mladý pár zrážke nedokázal zabrániť
Zdielať na

VIDEO: Jelenica sa vynorila z tmy. Mladý pár zrážke nedokázal zabrániť

BANSKÁ BYSTRICA / Ďalšia zrážka s lesnou zverou. V úseku medzi Banskou Bystricou a Breznom sú podobné udalosti na dennom poriadku. Zvieratá tadiaľ migrujú za zdrojom pitnej vody a zrážke sa často nepodarí vyhnúť. Upozorňujeme, že zábery na videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Nehoda sa stala na frekventovanom ťahu smerom na Brezno. V aute sedel mladý pár. Jelenicu, ktorá sa vynorila z tmy si vodič všimol v poslednej chvíli pred nárazom. Zviera vybehlo z lesa na cestu, vodič už nestihol zareagovať. "Došlo k zrážke, zviera zostalo pod motorovou časťou zakliesnené, museli sme použiť tlakové vankúše na vyslobodenie," vyjadril sa hasič z Banskej Bystrice Viliam Kalina. 

Posádke sa našťastie nič vážne nestalo. Úsek medzi Banskou Bystricou a Breznom patrí medzi tie, kde na migrujúcu zver upozorňuje aj dopravné značenie. Zvieratá cez cestu prechádzajú k zdroju pitnej vody či za potravou. 

Iba v priebehu jedného mesiaca sa tu stali až tri podobné dopravné nehody. V zime, keď sa skoro stmieva a viditeľnosť býva nízka, treba byť obzvlášť opatrní. Vodič, ktorý prežil pred mesiacom podobnú kolíziu, si jelenicu dokonca všimol až v momente nárazu. "Bol to moment, zbadal som to zviera až keď bolo na kapote," dodal.

Pozrite si reportáž o nehode vodičky, ktorá rovnako zrážke s jeleňom nedokázala zabrániť. Auto zostalo zničené:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy