Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Pyrotechnik v Košiciach odpálil zariadenie, ktoré pripomínalo výbušninu
Zdielať na

VIDEO: Pyrotechnik v Košiciach odpálil zariadenie, ktoré pripomínalo výbušninu

KOŠICE / Mimoriadna evakuácia v Košiciach. Podľa informácii TV JOJ v obytnej zóne našli zariadenie, ktoré pripomínalo nástražnú výbušninu. Na mieste boli všetky záchranné zložky a pyrotechnik, ktorý zariadenie kontrolovane odpálil. Obyvateľov evakuovali.

Polícia zasahovali v Košiciach na ulici Laca Novomestského. V sobotu okolo obeda tam našli medzi bytovkami zariadenie podobné nástražnému výbušnému systém. Obyvateľ si ju všimol, keď bol na prechádzke so psom. Situáciu nepodcenil a ihneď to nahlásil. Na miesto okamžite dorazila polícia a hasiči. 

​Miesto uzavreli a okolitých obyvateľov evakuovali."Na miesto nás privolala polícia, momentálne prebieha evakuácia okolia v okruhu asi dvesto metrov. Na pomoc sme vyslali evakuačný autobus a sanitku. Dokopy zasahuje momentálne deväť hasičov s troma kusmi techniky," uviedli hasiči. Obyvateľom pristavili aj hasičský evakuačný autobus. 

Na mieste sa nachádzali všetky záchranné zložky, policajný pyrotechnik a psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín. Podľa reportérky TV JOJ Janette Rákošovej pyrotechnik v špeciálnom obleku odpálil zariadenie o 13:45. 

"Predmet, ktorý bol nájdený dnes (5.1.) okolo obeda pred jedným z obytných blokov v košickej mestskej časti Staré mesto, policajní pyrotechnici na mieste zneškodnili a prevzali na ďalšie skúmanie. Evakuácia obyvateľov bola ukončená. Bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť a verejnosť budeme informovať hneď, ako to situácia dovolí," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Policajní pyrotechnici podozrivý predmet na mieste zneškodnili. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za uvedené skutky je v zmysle trestného zákona stanovená trestná sadzba štyri až 10 rokov. Či išlo o pyrotechniku alebo výbušninu je zatiaľ predmetom vyšetrovania. 

V piatok v košickom nákupnom centre anonym nahlásil bombu, ktorú tam ale nenašli. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy