Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nenapraviteľného vodiča predvolali na súd 25-krát. Pojednávaniam sa ale úspešne vyhýba
Zdielať na

Nenapraviteľného vodiča predvolali na súd 25-krát. Pojednávaniam sa ale úspešne vyhýba

HUMENNÉ / Pamätáte si na vodiča, ktorý v poriadne podguráženom stave tvrdil, že nie je blbec, aby niekoho zrazil? Opitý si za volant sadol opakovane, a tak ho sudca poslal do väzby. Hoci je už pár mesiacov na slobode, dobrotu nerobí a pojednávaniam sa vyhýba. Sudca o doručenie predvolania žiadal policajtov. Tí to skúšali 25-krát, ale neúspešne. Nenapraviteľnému vodičovi hrozí príkaz na zatknutie.

Vodič tvrdil, že si vypil, lebo ho bolel prst na nohe. "Vodičovi bola v dychu nameraná hodnota takmer tri promile alkoholu," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Obvinenie pre 56-ročného vodiča varovným signálom nebolo a za volant si pod vplyvom alkoholu sadol opakovane. Keď ho chytili po tretíkrát, policajtom poriadne vynadal a z auta ani nechcel vystúpiť. Museli ho vytiahnuť. "Ivan sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Tento vodič bol obmedzený na osobnej slobode," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Sudca ho preto poslal za mreže vyšetrovacej väzby z obavy, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať. Z väzby ho v auguste prepustili, no zodpovednosti pred súdom sa vyhýba.

Aj keď bolo pojednávanie doteraz vytýčené niekoľkokrát, 56-ročný vodič ani raz neprišiel. Predvolania na pojednávania nepreberal. Sudca teda o doručenie zásielky požiadal políciu. Ani tá ale nebola úspešná. "Bolo vykonaných 25 pokusov o doručenie uvedenej písomnosti. Nepodarilo sa ho zastihnúť, aj keď susedia uvádzali, že ho v priebehu týždňa videli," povedal okresný sudca z Humenného. 

Sudca pojednávanie odročil a najbližšie nechá obvineného predviesť políciou.

Alkohol spôsobuje problémy na ceste pravidelne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy