Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Trojročný chlapec sa oblial horúcou kapustnicou. Zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Trojročný chlapec sa oblial horúcou kapustnicou. Zasahoval vrtuľník

ZVOLEN / Záchranári mali aj na konci roka plné ruky práce. V Litave pri Krupine pomáhali iba 3-ročnému chlapčekovi, ktorý sa doma oblial horúcou kapustnicou.

Dieťa previezli sanitkou do Zvolena. Chlapček utrpel vážne popáleniny na dolnej časti tela a končatinách. Počas prevozu bol podľa záchranárov pri vedomí. Lekári vzhľadom na jeho zdravotný stav rozhodli o jeho prevoze do popáleninového centra v Bratislave. Pre dieťa preto priletel záchranársky vrtuľník. Ten pristál vo Zvolene na futbalovom ihrisku. Po naložení dieťaťa na palubu s ním odleteli do Bratislavy.

"Záchranársky vrtuľník z Nitry v pondelok dopoludnia pristál na futbalovom ihrisku vo Zvolene. Posádka leteckých záchranárov si tam od rýchlej lekárskej pomoci prevzala 3-ročného pacienta, ktorý si doma horúcou tekutinou obaril obe dolné končatiny. S popáleninami druhého stupňa bol chlapček letecky prevezený na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v bratislavskom Ružinove," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy