Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodinný výlet skončil tragicky. Záchranári resuscitovali priamo v horách
Zdielať na

Rodinný výlet skončil tragicky. Záchranári resuscitovali priamo v horách

VRÁTNA DOLINA / Smutný koniec mal sobotňajší výlet rodiny do Vrátnej doliny. Aj keď nešli na náročnú túru, jednému z členov prišlo takmer pred cieľom nevoľno. Päťdesiatdeväťročného muža oživovala lekárka až do príchodu horských záchranárov. Napriek veľkej snahe všetkých záchranárov resuscitácia úspešná nebola.

Rodina, ktorá si v Malej Fatre chcela urobiť menšiu túru, šla zo Štefanovej až na chatu pod Grúňom. Na Pasekách ale prišlo 59-ročnému mužovi nevoľno. "Zhruba pred druhou hodinou sme boli požiadaný o pomoc pre turistu, ktorý skolaboval na hornej stanici štvorsedačky," uviedol príslušník hasičskej záchrannej služby v Malej Fatre Peter Muráň.

Horskí záchranári spolu s lekárkou resuscitovali muža priamo na svahu. "Zhodou okolností na mieste sa nachádzala lekárka, ktorá mu prevádzala masáž, resuscitácia trvala 45 minút, a to až do príchodu rýchlej lekárskej pomoci," dodal Muráň. Vrtuľník vzlietnuť nemohol, a to pre nepriaznivé počasie. "Bola nízka oblačnosť, mrznúca hmla, pre vrtuľník nepriaznivé podmienky," povedal Muráň. Muž z Trnavy napriek veľkej snahe všetkých záchranárov a lekárov zomrel.

Pozrite si riziká, ktoré na horách číhajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy