Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štvorica mužov cestovala za prácou. Na diaľnici ale skončili v betónových zvodidlách
Zdielať na

Štvorica mužov cestovala za prácou. Na diaľnici ale skončili v betónových zvodidlách

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Na severnej D1 neďaleko Liptovského Mikuláša havarovalo v sobotu ráno auto so štyrmi mužmi. Partia smerovala na východné Slovensko za prácou, keď vodič podľa všetkého dostal mikrospánok. Fabia zozadu narazila do nákladného auta, ktoré ju následne pritlačilo k betónovým zvodidlám.

Štvorica mužov bola v šoku, no inak bez zranení. Vodič nákladného auta pre TV JOJ mimo kamery povedal, že išiel v pravom pruhu, keď do neho zozadu niečo narazilo. Následne nad vozidlom stratil kontrolu. Stredové betónové zvodidlá ho zastavili až po niekoľkých metroch. Napriek tomu, že jeden blok váži viac ako päť ton, nákladné auto ich posunulo až do protismeru. "Štyridsaťšesťročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia v smere od Ružomberka na Liptovský Mikuláš. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. 

Vodič Fabie dostal na mieste od policajtov pokutu. Posunutý betónový pás obmedzoval premávku v protismere. Po tom ako policajti zdokumentovali miesto nehody, veľmi rýchlo ich tu vystriedali pracovníci národnej diaľničnej spoločnosti. Ťažké betónové bloky dvíhali pomocou hydraulického ramena, posúvali ich doslova po centimetroch. "Policajti cestnú premávku na diaľnici v oboch smeroch počas dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov riadili a usmerňovali do voľných jazdných pruhov," dodal Moravčík. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy