Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stav poľovníka sa nezlepšuje. Utrpel strelné zranenia
Zdielať na
Krimi

Stav poľovníka sa nezlepšuje. Utrpel strelné zranenia

ZÁHORIE / Policajti sa naďalej zaoberajú prípadom štvrtkového nešťastného postrelenia 43-ročného Pavla z obce Gbely. Jeho zdravotný stav je naďalej veľmi vážny.

Pavla previezli do nemocnice na bratislavských Kramároch v kritickom stave. Hneď sa ho ujali lekári a putoval na operačný stôl. V súčasnosti je na oddelení ARO stále vo veľmi vážnom stave. "Stav pacienta, ktorý k nám bol privezený so strelnou ranou sa nezmenil, zostáva naďalej v ohrození života," uviedla Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

​Muži išli podľa polície dohľadávať zver, ktorú postrelili deň predtým na poľovačke. Okolo obeda prechádzali okolo koľajovej trate blízko obce Kuklov. Jeden z mužov spozoroval diviaka a vtedy nešťastne vystrelil zo 16 milimetrovej brokovnice, ktorú držal 56-ročný poľovník v rukách. "Časť vystrelenej strely zasiahla druhého muža a spôsobila mu podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Guľka mu totiž prešla krkom a vyšla ramenom. Pavlovi hneď na pomoc pribehli svedkovia a keďže nedýchal, začali ho oživovať. Medzitým zavolali pomoc cez tiesňovú linku 112. Keď posádka záchranárov dorazila na miesto, pokračovali s oživovaním. Muž ale stratil množstvo krvi a museli privolať aj leteckých záchranárov.

Muž (56) ostal po výstrele v šoku. Privolaní policajti zisťovali, či predtým nepil alkohol, dychová skúška bola s negatívnym výsledkom. Brokovnicu s nábojnicou zaistili. "Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a vykonáva ďalšie procesné úkony na objasneniu stavu veci," dodala Mária Linkešová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy