Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Telo mŕtvej ženy objavili v rieke. Bola bosá a oblečená len v nočnej bielizni
Zdielať na

Telo mŕtvej ženy objavili v rieke. Bola bosá a oblečená len v nočnej bielizni

TRENČÍN / Trenčianski policajti vyšetrujú smrť neznámej ženy. Jej mŕtve telo vytiahli v piatok dopoludnia z derivačného kanála rieky Váh. Žena bola bosá a oblečená iba v nočnej bielizni. Za akých okolností sa utopila, zostáva záhadou.

Stalo sa to na Biskupickom kanáli neďaleko vodnej elektrárne pri Trenčíne. Muž sa prechádzal so psom po hrádzi, keď si všimol na hladine rieky podozrivý predmet. Pri bližšom pohľade s hrôzou zistil, že by mohlo ísť o človeka a tak zalarmoval pomoc. Ako prví prišli na miesto oznámenia policajti z Trenčína. Tí následne potvrdili, že vo vode sa skutočne nachádza ľudské telo. Na pomoc privolali hasičov. "Po príchode príslušník v potápačskom obleku vošiel do derivačného kanála, vytiahol osobu, upevnil ju lanom a následne bola vytiahnutá na breh," uviedol Miroslav Benko, veliteľ zásahu HaZZ Trenčín.

​Policajti následne zistili, že utopenou osobou je staršia žena. Oblečená bola v pyžame a na nohách mala natiahnuté ponožky. Podľa stavu jej tela možno predpokladať, že vo vode bola iba niekoľko hodín. Podľa našich informácií utopená žena nemala pri sebe žiadne osobné doklady. Mŕtva osoba tak zatiaľ nie je identifikovaná. Momentálne sa čaká na príjazd obhliadajúceho lekára. Na tele ženy nemali byt viditeľné žiadne stopy po násilí a lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie smrti. Jej presnú príčinu určí až nariadená pitva. "Jedná sa o ženu dosiaľ nezistenej totožnosti vo veku asi 65 rokov," informoval Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. 

Asi štyri kilometre proti prúdu od nálezu tela trenčianski policajti našli na brehu kanála pravdepodobne obuv nebohej. Neďaleko sa nachádza chatová oblasť. Nie je vylúčené, že žena prebývala práve tam. "Policajti z Trenčína začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal Pavol Kudlička

Okolnosti za akých žena spadla do rieky a utopila sa, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Takmer 300 dobrovoľníkov stále hľadá nezvestného Štefana:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy