Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pátracia akcia po 19- ročnom Štefanovi pokračuje. Poslednú stopu zachytili kamery
Zdielať na

Pátracia akcia po 19- ročnom Štefanovi pokračuje. Poslednú stopu zachytili kamery

PODOLÍNEC / Už päť dní je nezvestný 19-ročný Štefan Hanigovský z Vrbova. V piatok večer odišiel na firemný večierok do Podolínca. Mame napísal, že sa domov vráti okolo jednej či druhej. Od tej noci už ale o ňom nikto nič nevie.

Takmer 300 dobrovoľníkov pátralo od skorého sobotňajšieho rána po 19-ročnom Štefanovi Hanigovksom. Prehľadávali široké okolie Podolínca ale aj samotné mesto. V sobotu podvečer nahlásila jeho nezvestnosť rodina aj polícii. "Do pátracích akcií bolo nasadených celkovo 75 policajtov. Okrem vypočúvaní zainteresovaných osôb a pátracej činnosti priamo v teréne, aj pomocou vrtuľníka, dronu a psov, policajti preverovali aj všetky záznamy kamier v Podolínci," vyjadril sa policajný hovorca Daniel Džobanik.  

Práve kamery ukázali mladíkov pohyb. Z piatka na sobotu okolo druhej hodiny ráno bol pri čerpacej stanici v Podolínci. Okolo tretej hodiny zachytila kamera jeho pohyb pri plote jednej spoločnosti za Podolíncom smere do Lomničky. Údajne sa tu rozprával aj s vrátnikom, odkiaľ ale odišiel. Práve tu stopy končia a nikto netuší, čo sa mohlo ďalej stať. Števov mobil zostal vypnutý. 

Po mladíkovi pátrala aj letka ministerstva vnútra a pridali sa aj horskí záchranári s lavínovými psami. K rieke prišli aj profesionálni hasiči zo Starej Ľubovne a začali rozbíjať ľad. Chceli mať istotu, že sa pod ľadom naozaj nenachádza chlapcove telo. 

Príbuzní veria, že sa Števa podarí nájsť. "Stále čakám, že zavolá z nejakého čísla, alebo sa objaví vo dverách," povedala so slzami v očiach matka Mária Hanigovská. Do pátrania sa zapojili cez sociálnu sieť aj tisícky ľudí. Príbuzní chlapca preto každého jedného prosia, aby akúkoľvek informáciu nahlásil na čísle 158. 

Pomôžte nájsť nezvestného Števa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy