Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad zadržania 1,5 kíl pervitínu. Súd sa po troch rokoch chýli ku koncu
Zdielať na

Prípad zadržania 1,5 kíl pervitínu. Súd sa po troch rokoch chýli ku koncu

BANSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa chýli ku koncu proces v prípade záchytu rekordného množstva pervitínu ešte z roku 2015. Policajti vtedy našli takmer 1,5 kilogramu kryštalickej látky. Na lavici obžalovaných sedia traja muži, jeden z nich bol však opätovne chorý. Sudkyňa mu neuverila a vydala naňho zatýkací rozkaz.

Spolu s päťdesiatnikom súdia aj ďalších dvoch obžalovaných mužov. Jeden z nich bol počas vyšetrovania vo väzbe, v jednom z prípadov však dostal len 12-mesačnú podmienku, súd ho z väzby prepustil. Odvtedy dobrovoľne na pojednávanie neprišiel.

​Na súd poslal PN-ku od neurológa, má vraj problém s medzistavcovými platničkami. Sudkyňa však už v tomto prípade stratila trpezlivosť a na Norberta vydala zatýkací rozkaz.

Opäť vo väzbe

Podľa vyjadrenia lekára totiž jeho zdravotný stav nie je životohrozujúci a na pojednávanie tak prísť mohol. Ďalšou PNkou tak zmaril už druhé pojednávanie. "Sudkyňa okesného súdu Banská Bystrica rozhodla o vzatí obvineného Norbert M. do takzvanej opakovanej väzby, nakoľko sa tento po prepustení z väzby dopustil ďalšieho úmyselného trestného činu, za ktorý bol okresným súdom Revúca aj právoplatne odsúdený," informovala Alena Sigetyová, zastupujúca hovorkyňa súdu. 

Vysoký trest

Vianočné menu a sviatky tak Norbert opäť strávil za mrežami banskobystrického ústavu na výkon väzby. Hlavného obžalovaného Petra žaluje prokurátor v prípade vážnej drogovej trestnej činnosti. Pri veľkej razii v roku 2015 policajti v dome v Tornali objavili takmer 1 a pol kilogramu kryštalickej látky. Expertíza
potvrdila, že ide o pervitín, Po vysušení z látky ostalo približne kilo 78 % metamfetamínu. Po tom, čo ho po čase z väzby prepustili, opäť uňho našli drogy. Na krku tak už má právoplatný 10-ročný trest.

"Súd rozhodol na základe nepriamych dôkazov a dedukcie, čo si myslíme, že je v rozpore s trestným poriadkom," vyjadril sa jeho obhajca Tibor Bašista.  Ak súd jeho vinu potvrdí, hrozí mu vysoký až 20-ročný trest. V jeho prípade by to však už bolo tretie odsúdenie za drogovú trestnú činnosť.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade policajta, ktorého súdia za pervitín: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy