Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Štvorkolka a osobné auto sa zrazili v križovatke, zastavili až po desiatkach metrov
Zdielať na

Štvorkolka a osobné auto sa zrazili v križovatke, zastavili až po desiatkach metrov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Po tvrdom náraze osobného auta do boku štvorkolky skončil jej vodič v silných bolestiach na chodníku. Pravdepodobne nedal prednosť vodičke auta. Nehoda sa udiala na križovatke v Spišskej Novej Vsi. Obe vozidlá zastavili od miesta nárazu o pár desiatok metrov.

Vodička osobného auta a muž na štvorkolke sa stretli v križovatke. Podľa tvrdenia vodičky si muža na štvorkolke všimla, až keď bol tesne pred ňou. Vodička išla rovno po Leteckej ulici, štvorkolkár jej skrížil cestu z Fándlyho ulice. Žena už ubrzdiť nestihla a čakal ju čelný náraz. "On mi skočil do cesty. Bol neviditeľný, svetlá nemal zapnuté. Ja som mala rýchlosť 40 možno 50. On mi vôbec nedal prednosť, zrazu som počula len ranu ako bol predo mnou," povedala vodička Jana. 

Jana tesne po nehode ani nevedela, čo sa s mužom na štvorkolke stalo. Ten ležal na chodníku. Prví mu pomáhali hasiči, potom si ho prevzali záchranári. Na mieste mu stabilizovali životné funkcie a s viacerými zlomeninami a pneumotoraxom ho transportovali do nemocnice. 

Podľa doterajšieho policajného vyšetrovania nedal prednosť v križovatke vodič štvorkolky vodičke auta. "Dychovou skúškou u vodičky požitie alkoholických nápojov zistené nebolo, u vodiča štvorkolky bol na zistenie prítomnosti alkoholu nariadený odber krvi," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. 

Miestni obyvatelia majú na križovatku ťažké srdce. Vraj je len otázkou času, kedy sa z nej stane smrteľná križovatka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy