Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia v centre Nitry. Záchranári sa muža snažili oživovať desiatky minút
Zdielať na

Tragédia v centre Nitry. Záchranári sa muža snažili oživovať desiatky minút

NITRA / V centre Nitry došlo vo štvrtok doobeda k tragédii, pod ktorú sa podpísalo husté sneženie a klzká cesta. Mladý vodič dodávky dostal šmyk a vrazil do dôchodcu na priechode pre chodcov. Zrazený muž aj napriek snahe záchranárov zrážku neprežil.

Okolo desiatej hodiny ráno došlo na Triede Andreja Hlinku v Nitre k tragédii. Konkrétne na sídlisku Chrenová. Dvadsaťdvaročný mladík si tento deň bude pamätať ešte veľmi dlho. Chodec, vošiel na priechod pre chodcov. Mladý vodič hneď šliapol na brzdy, na zasneženej ceste však dostal šmyk a dodávka sa stala neovládateľnou. Vodič už nestihol zrážke zabrániť. Vozidlo po šmyku otočilo a zadnou časťou vrazilo do chodca.

Sedemdesiattriročný chodec utrpel vážne zranenia. Svedkovia sa snažili zrazenému mužovi pomôcť. Na miesto ihneď dorazili záchranári."Privolaná rýchla záchranná pomoc muža po zrážke s vozidlom oživovala 45 minút," informovala polícia. 

Muž nakoniec svojim zraneniam podľahol. Mladý vodič, ktorý muža zrazil bol z toho čo sa udialo v šoku, hovoril o tom, že cesty neboli posypané. Tvrdil aj to, že chodec si ani nevšimol, že k priechodu ide auto.

 Policajti okolnosti tejto tragickej zrážky vyšetruje ako prečin usmrtenia. "Polícia vyzýva vodičov, aby nepodceňovali zimné počasie a za volantom boli obzvlášť opatrní," dodala polícia. 

Podľa aktuálnych informácií sa počasie v Nitre podvečer podpísalo aj pod ďalšiu podobnú nehodu. Auto zrazilo dve tínedžerky. Jednu z nich - 17-ročnú, previezli do nemocnice. Potvrdila to policajná hovorkyňa. 

Pozrite si reportáž o vážnej nehode, kde jeden zo zranených musel podstúpiť aj amputáciu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy