Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kočnerovi advokáti chcú vypočuť utajeného svedka v prípade vraždy Kuciaka
Zdielať na

Kočnerovi advokáti chcú vypočuť utajeného svedka v prípade vraždy Kuciaka

BRATISLAVA / Advokáti Mariana Kočnera tvrdia, že majú právo pri výsluchu utajeného svedka, ktorý má vypovedať k ich klientovi v inej trestnej veci. V médiách sa už objavili informácie, že bývalý Kočnerov spolupracovník, exsiskár Peter Tóth, sa mal prihlásiť na polícii a vypovedal vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Niektoré denníky Petra Tótha označujú ako utajeného svedka, ktorý na Kočnera vypovedá. Práve utajeného svedka z tejto násilnej tresnej činnosti chcú Kočnerovi advokáti vypočuť aj v ich kauze zmenky, pre ktorú je Marian Kočner väzobne stíhaný. Práve utajený svedok údajne predložil vyšetrovacím orgánom rôzne listy, tzv. motáky, ktoré mal obvinený posielať z väzby k rôznym vplyvným ľuďom, vysokopostaveným politikom, poslancom, sudcovi pre prípravné konanie v trestnej veci falšovania cenín - zmenková kauza.

Anonym spomína aj jedného zo sudcov Ústavného súdu SR. "Uvedené písomnosti sú predmetom spisového materiálu. Akonáhle sme sa dozvedeli o tomto väzobnom návrhu, okamžite sme požiadali o možnosť vypočuť tohto utajeného svedka aj v našej, zmenkovej kauze. Máme právo sa ho pýtať a verifikovať zdroj, odkiaľ tie listy prišli," uviedol pre televíziu JOJ Michal Mandzák. 

​​

Rozhodovanie o rozšírení väzby

Už minulý týždeň televízia JOJ priniesla informácie, že dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR podal návrh na zmenu väzby Marianovi Kočnerovi, o ktorej bude špecializovaný trestný súd rozhodovať vo štvrtok, 20. decembra. Televízia JOJ získala informáciu, že prokurátor žiada Kočnerovi rozšíriť väzbu o najťažší stupeň, t.j. kolúznu väzbu. Ide o najväčší zásah do prác obvineného, keďže takýmto opatrením chcú orgány činné v trestnom konaní zabrániť obvinenému, aby mohol z väzby ovplyvňovať svedkov. 

Televízia JOJ uviedla, že rozšírenie väzby Kočnerovi má súvisieť priamo s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Marian Kočner v tejo trestnej veci nie je obvinený. Jeho advokáti od samého začiatku považujú Kočnerovu väzbu za nedôvodnú a účelovú. 

​Právnici Markízy Slovakia chcú preukázať, že Kočner je nedôvery-hodný a že si vo výpovediach protirečí. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk. Pri jednej z nich mal tvrdiť, že nikdy nevyužil právnické služby Ernesta Valka. Pred súdom však tvrdil opak. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy