Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Okamihy delili majiteľa auta od jeho likvidácie. Obyvatelia Pezinka vyrušili páchateľov
Zdielať na

Okamihy delili majiteľa auta od jeho likvidácie. Obyvatelia Pezinka vyrušili páchateľov

PEZINOK / Sekundu delili majiteľa terénneho auta, od jeho likvidácie. Včera krátko pred polnocou chceli páchatelia podpáliť auto na parkovisku. Vyrušili ich obyvatelia Pezinka. Podľa svedkov, ide o gang, ktorý už dlhšiu dobu robí starosti miestnym.

Dvaja muži sa podľa svedkov mali doviesť pred dom na Komenského ulici v Pezinku, okolo štvrť na dvanásť v noci. Majiteľ vozidla môže hovoriť o šťastí. Od momentu likvidácie jeho auta ho delilo len škrtnutie zápalkou. "Našťastie sused zaregistroval, že je tam pohyb okolo vozidla, zalarmoval aj políciu a začal kričať z okna. Páchatelia odtiaľ utiekli a nechali tam bandasky aj s benzínom. Vozidlo už bolo kompltene poliate benzínom, tam už stačilo len podpáliť," hovorí Štefan Farkaš, HAKA.

Svedkovia na mieste videli staršie SUV a dvoch mužov. Oboch miestni už dobre poznajú. Negatívne skúsenosti s nimi už má niekoľko ľudí. Páchatelia majú mať na svedomí niekoľko ukradnutých a podpálených áut. Podľa obyvateľov Pezinka chceli majiteľa vozidla zastrašiť. Podľa nich chcel proti nim svedčiť. "Včera chceli podpáliť auto svedkovi, ktorý má vedomosti ohľadom tohto autičkárskeho gangu. Chceli dať výstrahu tomuto pánovi, lebo tento pán mal ísť vypovedať v našej veci ukradnutého vozidla, mala to byť pre neho taká výstraha," hovorí okradnutá Soňa. 

​Soňa má dôkazy, svedkov ku krádeži jej BMW, odovzdala ich polícii. Napriek tomu sa vraj nič na situácii nezmenilo. Majiteľ vozidla, ktoré včera malo zhorieť mal byť svedok, ktorý mal vypovedať v spojitosti s krádežou jej auta. Polícia ho mala vypočuť. "Vypočula, pravdepodobne vznikol niekde únik informácii, lebo oni mali byť anonymní svedkovia. Máme dôkazy, ktoré už boli aj podané aj policajtom, ale nejak sa to neriešilo, kým si to nezobrali do ruky média," dodala Soňa. 

"Podľa našich informácii ktoré máme, tie osoby pravidelne kradnú luxusné vozidlá. Vieme ich spojiť s bielym luxusným Mercedesom, ktorý sme našli zamknutý v garáži v Pezinku. Vieme o viacerých trestných činoch, ktoré tieto osoby páchajú. Bohužiaľ nevieme sa dopátrať, že kde majú tieto osoby krytie, lebo nie je možné, že 20r sústavne kradnú vozidlá, podpaľujú vozidlá a všetko im veľmi úspešne prechádza," dodal Štefan Farkaš.

Obyvatelia Pezinka, ale nie len oni dúfajú, že po včerajšom nevydarenom pokuse podpáliť jednému zo svedkov auto, sa konečne podarí gang autičkárov zastaviť. Polícia už už v prípade z noci začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. "Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo. Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej pokračuje, v danej veci sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia. Vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie k tomuto prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa bratislavských krajských policajtov. 

Obyvateľov jedného z panelákov zobudil veľký rachot. Auto sa podľa svedkov rútilo veľkou rýchlosťou po ulici. Z okna videla len silnú žiaru a praskanie pneumatík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy