Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zo smrti Volzovej by som finančný prospech nemal, tvrdí Pavol Rusko
Zdielať na

Zo smrti Volzovej by som finančný prospech nemal, tvrdí Pavol Rusko

BRATISLAVA / Bývalý minister a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko sa rozhodol prehovoriť o kauze, v ktorej je obvinený z objednávky vraždy bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Pred rokom zásahová jednotka Národnej kriminálnej agentúry prekvapila Pavla Ruska v nákupnom centre na nábreží Dunaja v Bratislave. Ozbrojení policajti ho zvalili na zem, nasadili mu putá a oznámili mu, že je obvinený z vraždy v štádiu prípravy. Mal ju sám pripravovať s vodcami vtedajších zločineckých bánd. Nakoniec Silviu Volzovú, dnes už Klausovú nezavraždili. "Osem kukláčov, krik, putá, odvedený ako najväčšieho zločinca," opísal Rusko. 

 Rusko po roku vyšetrovania hovorí o dôkazoch, ktoré bývalí gangstri vyrozprávali polícií v prípade vraždy o ktorú mal usilovať, ako o nezmysloch. Nezmysel ekonomického motívu pre ovládnutie ich spoločnej firmy, ktorá televíznu vysielaciu licenciu vlastnila, vysvetľoval na príklade dvoch gumených loptičiek. "Rozhodovať, vyrábať a vysielať bude táto, väčšia lopta - spoločnosť, kde som ja bol generálny riaditeľ. Podiel Sylvie Volzovej by bol 5 percent zo zisku. To bola tá strašná majetková hodnota, na ktorú som sa mal ulakomiť," uviedol na tlačovej besede. 

Problém je ale zložitejší, pre ktorý sa Rusko dostal až do obvineniu, a ak sa prokuratúra rozhodne, že pre zistenia polície podá obžalobu, na súdnom procese sa zrejme rozoberie zložité ekonomicko-účtovnícke pozadie televíznej spoločnosti aj spoločnosti, ktorá televíznu licenciu vlastnila. A tam zrejme vidia motív na vraždu vyšetrovacie orgány. "Ja si myslím, že obvinenie je dôvodné," rozpráva Roman Kvasnica advokát Sylvie Volzovej. 

Faktom je, že dozorujúci prokurátor žalobu na Ruska a spol. ešte písať nezačal. "V predmetnej trestnej veci dozor vykonávajúci prokurátor študuje predložený spisový materiál. Rozhodnutie o ďalšom postupe bude vychádzať výlučne z dôkazov nachádzajúcich sa v predloženom spise, nie z mediálnych vyjadrení a výstupov," píše sa v stanovisku krajskej prokuratúry.

Ani dopoludnia Pavol Rusko neodpovedal na otázku, ktorú mu TV JOJ položila po jeho prepustení z väzby. Ak obvinenia pre vraždu považuje za úplný výmysel, tak potom v čí prospech proti nemu konajú vyšetroviacie orgány? Povedal len, že konkrétne mená uvedie, v trestnom oznámení, ktoré plánuje podať už onedlho.

V piatok minulý týždeň vypovedal na NAKA v Banskej Bystrici ku kauze Zmenky televízie Markíza. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy