Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Peniaze zobral a robotu nespravil, tvrdí oklamaná žena, ktorá prišla o tisíce eur
Zdielať na

Peniaze zobral a robotu nespravil, tvrdí oklamaná žena, ktorá prišla o tisíce eur

RUSKÝ POTOK / Najprv mu dala 300, potom 750 a napokon ešte 1000 eur. Žena zo Sniny nemá ani peniaze, ani objednané plastové okná. Za podvod sa už pred políciou zodpovedá 29-ročný muž z Ruského Potoka. Poškodená žena zrejme nebude jediná.

So svojimi problémami sa na políciu obrátila žena zo Sniny. Uviedla, že ešte v roku 2016 sa na výmene okien dohodla s mužom z Ruského Potoka. Malo ísť o ústnu dohodu. Žena mu najprv dala 300 eurovú zálohu. Neskôr sa však mali dohodnúť na ďalších stavebných prácach a za tie podľa polície 29-ročný muž prevzal 750 eur. Tým sa to ale neskončilo. Muž mal od ženy žiadať ďalšie peniaze a tá mu podľa polície v dobrej viere dala ešte tisíc eur.

​Stavebné práce doteraz vykonané neboli a podľa polície objednávateľka zálohové platby späť nedostala. Obvinený muž však tvrdí niečo iné. "Pani poškodenej bola vyplatená dlžná suma. Vyplatil som jej 2000 eur," povedal obvinený.

Policajti muža obvinili z prečinu podvodu. Stíhaný je na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. Obvinený tvrdí, že brániť sa bude trestným oznámením voči firme, ktorá mu podľa jeho slov nedodala, čo mala. "Bude podané ďalšie trestné oznámenie z mojej strany ďalej voči firme, v ktorej som si objednal materiál," potvrdil obvinený. 

Do redakcie TV JOJ sa ozval ďalší poškodený. Muž tvrdí, že si dal u obvineného urobiť dvere do domu. Malo ísť o dohodu iba na dobré slovo. "Prvá záloha bola platená v hotovosti - 200 euro, druhá v sume 270 euro a z jeho strany boli odsúvané termíny, že musia dvere ešte repasovať, že sa poškodili," informoval poškodený. 

Poškodený tvrdí, že aj on sa už obrátil na políciu a vraví, že o nedodaní tovaru v jeho prípade nemôže byť ani reči. "Z jeho strany sú to len výhovorky. Som sa aj dopátral k majstrovi, ktorý reálne dvere vyrábal, tak mi povedal, že dvere sú už vyrobené a že už ich zobral," povedal ďalší poškodený. 

Polícia ľudí upozorňuje, aby boli pri vyplácaní záloh obozretní a nenaleteli. "Aby si dali väčší pozor, nedávali nikomu peniaze len tak na ruku," dodal aj poškodený. 

Pozrite si reportáž o podvodníkoch, ktorí operujú prostredníctvom internetu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy