Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Neuveriteľný manéver vodičky po náraze. Jeleň ale nehodu neprežil
Zdielať na

Neuveriteľný manéver vodičky po náraze. Jeleň ale nehodu neprežil

ORAVA/LIPTOV / Štyridsaťjedenročnej vodičke z Dolného Kubína skrížil cestu mladý, zdravý jeleň štrnástorák. Žena však nestratila duchaprítomnosť a snažila sa udržať na medzinárodnej frekventovanej ceste spájajúcej Liptov s Oravou. Poľovníci tvrdia, že nová cesta nad Jasenovou mala byť už dávno upravená tak, aby vysoká zver nemala na vozovku prístup.

Pri mínus piatich stupňoch a namrznutej ceste z Dolného Kubína na Lipotov skrížil vodičke cestu jeleň. Je neuveriteľné, že žena udržala auto na ceste, aj keď po zrážke jej zdvihlo kapotu. Zastala až po niekoľkých metroch. "Pri udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodičky vykonanou dychovou skúškou zistený nebol," vyjadril sa policajný hovorca Radko Moravčík. Jeleň bol po zrážke na mieste mŕtvy. 

Poľovníci tvrdia, že týmto cestným úsekom často prechádzajú zvieratá. "Tu na tomto úseku dochádza k častým stretom, tu bol usmrtený aj medveď, usmrtený rys, čiže chránené druhy, nielen poľovnícke," povedal poľovný hospodár PZ Drapáč Peter Jákoby. 

Cestný úsek nad Jasenovou nie je vôbec chránený. "Keď si porovnáte úsek medzi Kitsse a Viedňou je tam 12 biokoridorov, a to len pre zajačiu a srnčiu zver," poznamenal ďalej Jákoby.

Pozrite si reportáž o jedinečnej záchrane. Poľovník sa rozhodol zachrániť jeleňa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy