Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na zasneženej ceste havarovala cisterna. Odstrániť ju mohli až po takmer 2 dňoch
Zdielať na

Na zasneženej ceste havarovala cisterna. Odstrániť ju mohli až po takmer 2 dňoch

RUŽOMBEROK / Medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom havarovala ešte v utorok večer cisterna prevážajúca plastový granulát. Prevrátená asi 30-tonová súprava bola mimo cesty takmer dva dni. Cisternu museli pred vytiahnutím kompletne prečerpať.

S prečerpávanim začali pracovníci prepravnej spoločnosti vo štvrtok ráno. Vyprázdniť celú cisternu im trvalo dlhých 7 hodín. Práce prebiehali priamo v odbočke na Komjatnú. Poľský kamionista nezvládol zjazd z Dolného Kubína do Ružomberka a na zasneženej ceste dostal šmyk. S vyťahovaním ťažkého kolosu začali až po prečerpaní, vo večerných hodinách.

"Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 15.500 eur. Vodičovi motorového vozidla bola v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložená pokuta," vyjadril sa hovorca polície Radko Moravčík.

​"Nakoľko cisterna ležala mimo vozovky, nebolo tam treba nejaké rýchle odstránenie a čakalo sa na prečerpanie tej hmoty. Nakoľko pri vyťahovaní plnej cisterny by došlo k poškodeniu," povedal Peter Slobodník z odťahovej služby. 

Najskôr cisternu prevrátili a následne doslova po centimetroch vytiahli na cestu. Na mieste zasahovali dva ťažké mechanizmy. Na plynulý priebeh prác dohliadali aj policajti. Usmerňovali dopravu, keďže vjazd do Komjatnej museli na pol hodinu úplne uzavrieť.

Pozrite si reportáž o nehode cisterny a kamióna. Takto to dopadlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy